Lliga femenina

Derrota de l’Spar Girona a Saragossa (72-64)

L’Spar Girona, sense Rebekah Gardner, Frida Eldebrink, Binta Drammeh ni Michaela Onyenwere –només Giedre Labuckiene reapareixia respecte el duel de dimecres amb el Cadí–, ha encaixat la cinquena derrota a la lliga, després d’enllaçar sis triomfs, i pràcticament diu adeu a les opcions d’acabar segon. El Casademont, possible rival de l’Uni als quarts, ha estat millor en l’aspecte col·lectiu i ha sabut jugar els últims minuts.

Qui defensa?

Araújo a 4:24 per acabar el primer quart donava el primer avantatge visitant completant un 0-8 amb dos triples de la gallega (11-14). Hempe amb 7 punts (11-6 triple) havia liderat l’inici vermell, amb la defensa groga un pas enrere. Araújo a tauler des de 7 metres i frontal establia el segon avantatge gironí (16-19) i Calhoun (7 punts) amb addicional empatava a 19 abans que Labuckiene de tir lliure deixés el 19-21.

Caiguda lliure

El quart triple en quatre intents d’Araújo (24-26) era la única cistella en joc gironina del segon quart fins el temps mort de Julbe a 6:35 pel descans, amb 5 punts de Gimeno i 6 de Kostourkova acabant les accions a la pintura (30-26). Bettencourt en transició de triple i Cruz cap a dis enfilaven la màxima local (35-26). Sense encert ni balanç, el parcial encaixat era de 13-0 (Delaere al contraatac). Araújo al contraatac, Reisingerová a la pintura i Mendy de 6,75 m frenaven la caiguda lliure (37-33) per arribar 39-34 a la mitja part.

Les dues cares

Els primers punts de Burke i la notable millora defensiva permetien l’Uni empatar a 41 (triple de Mendy) al segon minut del tercer quart. Palau també de tres (7/14 visitant) posava les grogues per sobre (42-44) i Mendy a la contra obligava el tècnic local a aturar-ho (42-46 a 6:08 amb un 3-12 de parcial. Hempe amb 10 punts al tercer quart (52-48 triple) liderava la reacció local (54-48 Gimeno, temps mort de Julbe a 2:22), consolidada amb el triple de Calhoun (57-48) que tornava el 13-2.

Difícil

L’Spar no podia frenar els recursos ofensius vermells i, amb només Mendy veient cistella (61-57 triple), Calhoun amb addicional mantenia la diferència (64-57). Flores s’estrenava a quasi cinc minuts després d’una acció de Gimeno (66-59). Reisingerová amb dues accions seguides ajustava el marcador a menys de tres minuts (66-63) però el 21è de Hempe a menys de dos feia difícil la remuntada (70-63).