LEB Or

El Girona guanya el Palència (89-72) i du 12 triomfs en 13 partits

El Girona, sense Maxi Fjellerup, supera el Palència a casa i manté la ratxa de victòries després del petit parèntesi de 10 dies. Són 12 triomfs en les 13 últimes jornades i, el factor pista en els quarts de final –al millor de cinc–, cada cop més a prop perquè el rival d’avui és just l’equip que té per sobre el conjunt gironí i s’ha vist clarament superat en la segona meitat. Josep Franch ha acabat amb 21 punts (4/6 triples) i Marc Gasol amb 17 (1/7).

Sàbat des de 6,75 m enfilava la màxima local a 2:52 per acabar el primer quart (20-11), en el segon triple local després de l’11-9 de Franch. Gasol havia capitalitzat els primers atacs amb 6 punts (8-6) i 2/5 en tirs de camp. Els vermells tancaven el primer parcial 23-18 després del segon triple de Sàbat i un 0-5 castellà amb el tercer triple visitant (Ali).

Vila de tres tallava el 0-13 del Palència (26-26), que seguia fi de lluny a l’inici del segon quart amb dos triples més. La tornada de Gasol al parquet injectava punts al Girona (33-30 de 8 metres) però Speight també enllaçava 5 punts (35-35 triple) i Jordi Sargatal es veia obligat a demanar minut a 2:54 (35-37). Franch amb dos triples seguits i Stürup amb l’addicional en un contraatac signaven un 9-0 que donava aire als locals (46-39), que de nou veien com el Palència estava més inspirat al final del quart (46-43).

El Palència només duia tres cistelles en joc al tercer quart (48-46 triple de Blumbergs i 48-48 i 57-54 d’Allen) perquè la defensa del Girona es mostrava més agressiva i, entre els punts de Gasol (6) i el 2+1 d’Stürup o el triple de Sevillano, el parcial s’acabava de cara per als vermells (64-58).

Vecvagars de tres a 8:57 acostava la diferència a la màxima (69-60) després que Sevi assistit per Franch obrís l’últim quart, com Jawara el tercer (48-43). El base titular després de temps mort visitant i sol després de recuperació enfilava la màxima (71-60). Franch seguia sumant, de dos (73-64) i de tres (76-64), mentre Vila encarrilava el triomf amb un cop de dits a una acció de Sevillano assitit per Gasol (78-65). El dinovè punt de Franch i Vila de fora cap a dins amb addicional feien pujar el 84-68 a menys de 4 minuts. Gasol s’ha assegut a 1:07 quan Delgado entrava per primer cop i Molins, que ho havia fet abans, havia anotat el 89-70 de tir lliure.