LEB Or

Que passi el següent

Bàsquet. El Girona treu de la pista el Palència, a qui té per sobre en la classificació, i manté una ratxa de bons resultats que s’allarga a dotze victòries en els últims tretze partits disputats

Girona 89 Palència 72

BÀSQUET GIRONA:Urtasun (4), Jawara (6), Stürup (8), Franch (21), Gasol (19) –cinc inicial–; Sàbat (8), Vila (12), Molins (1), Vecvagars (3), Sorolla, Sevillano (7) i Delgado. 21/42 de 2, 10/25 triples (4 Franch, 2 Sàbat i 1 Gasol, Vila, Vecvagars i Sevillano), 17/18 tirs lliures, 33 rebots (12 Gasol), 22 assistències (5 Franch) i 112 de valoració (31 Gasol).EASYCHARGER PALÈNCIA:Speight (19), Blumbergs (11), Ali (17), Allen (4), Barro –cinc inicial–; Ortega (2), Fall (10), Rodríguez (4), Gonzále i Nicholas (5). 20/38 de 2, 7/27 triples (2 Speight, Blumbergs i Ali i 1 Nicholas), 11/17 tirs lliures, 33 rebots (7 Fall i Nicholas), 10 assistències (3 Rodríguez) i 58 de valoració (15 Ali).PARCIALS:23-18, 23-25 (46-43), 18-15 (64-58) i 25-14 (89-72)

El Girona ha agafat velocitat de vaixell de creuer i ja acumula dotze partits guanyats en les tretze últimes jornades, que el consoliden en la zona alta –del segon al cinquè–, en què hi ha el factor pista a favor en els quarts de final del play-off previs a la final a quatre, en què es reparteix la segona plaça per a l’ACB. L’equip vermell, que des de l’1 de febrer al Prat només ha cedit contra el Granada –amb el triomf ahir a Madrid, se situa en la posició preferent per pujar directe–, va “treure de la pista” –paraules del tècnic visitant– el Palència, quart amb una victòria més, però amb l’average particular desfavorable (2-0 gironí), en la segona meitat: només tres cistelles en joc encaixades en el tercer quart (48-46 triple de Blumbergs i 48-48 i 5754 d’Allen) i una segona unitat que sortia a mossegar en defensa i era capaç d’acompanyar Gasol i un inspirat Josep Franch en atac. Pedro Rivero assenyalava a la sala de premsa que era un bon simulacre de partit de play-off. Jordi Sargatal tenia Maxi Fjellerup malalt, i l’altre reforç d’hivern al perímetre, Txemi Urtasun, amb prou feines va entrar en el partit per carregar-se de faltes. Deu dies sense jugar han servit a l’equip per omplir el dipòsit i, després de visitar el penúltim dissabte Palma, el Girona ha de rebre l’Oviedo –va just per sota seu i seria el seu rival en la sèrie de quarts al millor de cinc–, el Força Lleida –tercer– i l’Estudiantes –segon–. Que passi el següent.

Estira-i-arronsa

La primera rotació gironina posava fi al primer intercanvi de punts, amb Sàbat des de 6,75 m fent disparar la diferència (20-11) amb el segon triple local després de l’11-9 de Franch. Gasol havia capitalitzat els primers atacs amb 6 punts (8-6), però els visitants tancaven el primer parcial amb un 0-5 després del segon triple de Sàbat, que, enllaçat amb l’inici del segon, arribaria al 0-13 abans que Èric Vila el tallés també amb un triple per empatar a 26. Gasol havia de tornar i, anotant l’únic dels set triples que llançaria en tot el partit (33-30 des de 8 metres), el Girona tot just aguantava el frec a frec fins que Franch, amb dos triples seguits, i Stürup, amb l’addicional en un contraatac, signaven un 9-0 (46-39). Igual que en el primer quart, al final del segon s’ajustava el marcador, que de nou veia com el Palència estava més inspirat al final del quart (46-43).

Canvi de ritme

Anul·lats els arguments ofensius del Palència, el Girona va tenir paciència i, encomanat a Franch –que obria el tercer quart assistint Jawara i l’últim, Sevillano, amb els punts de Gasol (6)–, establia una primera diferència amb el 2+1 de Stürup i el triple de Sevi (62-56).Vecvagars, de tres a 8:57, ampliava el marge (69-60) i, després de temps mort del Palència, el base titular sol després de recuperació obria el seu festival anotador: 10 punts en l’últim quart. Vila encarrilava el triomf amb un cop de dits a una acció de Sevillano assistit per Gasol (78-65) i, de fora cap a dins amb addicional, el 84-68 a menys de 4 minuts, abans que Gasol s’assegués a 1:07, quan Delgado entrava per primer cop i Molins, que ho havia fet abans, feia el 89-70 i fallava l’únic tir lliure del Girona en tota la tarda.

Des del minut 1 hem estat centrats en allò que volíem. Els jugadors de la banqueta han sortit amb molta energia
Jordi Sargatal

QUASI PERFECTE

En la mitja part hem pogut ajustar coses en defensa i ens ha ajudat. Estem en bona dinàmica i ho hem d’aprofitar
Gerard Sevillano
Acumulàvem molts partits i ens ha anat bé parar. Hem fet una bona segona meitat; tots podem ajudar l’equip
Èric Vila
16
tirs lliures
sense error acumulava el Girona fins que Pol Molins va fer el 89-70 amb 1/2 en la sèrie.