Europeu

Destrempada històrica

Bàsquet. Eurocopa. La Penya rep una clatellada inesperada i queda eliminada d’entrada víctima de la pressió, sense trobar referents i amb un Palau totalment deprimit i enfonsat

Joventut 73 Ratiopharm Ulm 79

JOVENTUT:Vives (3), Ribas (11), Parra (13), Willis (17), Tomic (7) –cinc inicial–, Busquets, Paul (3), Ventura (3), Bassas (3), Feliz (5), Maronka i Tomic (7). 22/36 de 2. 7/35 triples (1 Paul, 1 Ribas, 1 Ventura, 1 Vives, 1 Bassas, 1 Willis i 1 Parra). 8/12 lliures. 38 rebots (6 Parra). 22 assistències (5 Tomic i 5 Ribas) i 75 de valoració (21 Willis).RATIOPHARM ULM:Christon (21), Thornwell (12), Klepeisz (2), Blossomgame (21), Herkenhoff (12) –cinc inicial–, Guenther (4), Phillipps, Bretzel (4), Krimmer, Jallow (3) i Zugic. 19/35 de 2. 6/20 triples (3 Blossomgame, 2 Herkenhoff i 1 Christon). 23/29 lliures. 37 rebots (9 Thornwell). 13 assistències (6 Christon) i 96 de valoració (31 Christon).PARCIALS:17-18, 18-14 (35-32); 19-19 (54-51) i 19-28 (73-79).

És molt difícil frenar l’eufòria, la il·lusió, l’alegria, l’ambició que havia generat la Penya. Però a vegades intentar córrer més del compte pot fer que la patacada sigui històrica. Com la que va passar ahir. És cert que no s’havia perdut cap partit a Badalona en tot el curs. Però el de vida o mort es va fallar. Segurament s’havia parlat en excés de tornar a guanyar un títol, de poder tornar a l’Eurolliga, però la realitat és que potser a l’equip encara li queda fer passos per continuar creixent. Els ingredients hi són però les presses són dolentes i s’ha de cimentar dia a dia per arribar al moment en què s’hagi de fer el pas definitiu quan la base sigui sòlida. I ahir, igual com va passar en els quarts de final de la copa, va quedar demostrat que encara queda molt camp per córrer. La pressió va superar l’equip amb un percentatge de 7/35 triples, molts dels quals lliurats. I ahir va coincidir que els puntals de l’equip no van estar bé. Tot al contrari d’un Ratiopharm Ulm basat en un joc ordenat i ben dirigit per Lakovic però sobretot amb un trident nord-americà que va anotar 54 dels 79 punts entre Blossomgame (21), Christon (21) i Thornwell (12). La Penya va dominar durant moltes fases però sempre amb avantatges curts que no tenien continuïtat perquè els alemanys s’enganxaven un i altre cop tallant la inspiració de la Penya. Es va arribar a un final igualat i allà el Joventut va ser víctima de la pressió amb la decepció majúscula dels quasi set mil aficionats d’un Palau Olímpic totalment enfonsat.

Brodziansky es pot perdre el que resta de curs

Ahir es va conèixer que la lesió de Brodziansky no serà un simple esquinç. Tot i que no té fractura, sí que sembla que té afectats els lligaments i això vol dir que estarà unes quatre setmanes de baixa. Això pràcticament vol dir adeu al curs. En principi la Penya, en el dia d’avui, no es planteja fitxar un recanvi, i això vol dir que s’hauran de buscar solucions dins l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)