LEB Or

El Girona supera l’Oviedo, rival directe pel factor pista al ‘play-off’ (99-74)

El Girona es manté fort a casa i amb la victòria sobre l’Oviedo, amb qui compartia balanç (17-12), consolida la posició que li permetria tenir el factor pista a favor en la sèrie de quarts de final, al millor de cinc. L’equip asturià, a més, té 0-2 amb els gironins (46-80 a Oviedo), que han disposat de Gasol (15 punts i 19 d evaloració) i Sevillano tot i l’anunci que serien dubte però no de Kaspars Vecvagars, malalt. Maxi Fjellerup amb 16 punts i 21 de valoració és el més destacat pels vermells, amb 15 punts de Franch i Gasol i 14 de Vila.

L’Oviedo atacava fàcil al primer quart i quan els locals s’encallaven a l’hora de sumar el 0-8 visitant (12-18) només trobava la rauxa de Maxi Fjellerup amb 5 punts seguits (triple i trepitjant) com a resposta (17-18). El segon triple gironí, de Sàbat al límit del primer quart, ajustava el marcador (22-24).

El segon triple del capità després de temps mort de Sargatal amb la màxima en contra (24-32 a 7:21) i amb Gasol (30-34 2+1) un altre cop a pista servia per reduir la màxima si bé els visitants seguien amb la punteria ben afinada: 30-37, 6/8 triples. Un 10-0 que tancava Gasol de 6,75 m (43-39), amb el ritme de partit accelerat per la tornada dels titulars vermells al parquet (33-37, triple de Franch) permetria arribar al descans 49-47.

Els triples de Franch (52-49) i Gasol (58-62) confirmaven el domini gironí i l’Oviedo havia d’aturar-ho amb temps mort a 5:48 i 60-52 (Fjellerup esmaixant-la assistit per Urtasun). El base feia després el seu tercer triple (63-52) i amb totes les pilotes passant per les mans del president la màxima s’enfilava a 13 (67-54 Urtasun). 5 punts seguits de Vila (entrada i triple) i el quart de Franch, a passada de Sàbat –jugaven junts– l’enfilava més (75-61) a 1:15 i Sorolla feia la última cistella del tercer quart (77-63).

Nacho Lezcano canviava els cinc homes de cop a 7 minuts i mig per acabar, després que Sorolla assistit per Sàbat en la possessió d’una antiesportiva fes el 85-66. I forçava la tècnica a 6:41 amb 87-66, que no servia per aturar el vendaval gironí (93-66 triple de Vila). Sàbat a 3:31 acostava el marcador als 100 (97-70) i Sorolla establia el rècord anotador del curs (99-74) superant els 98 contra el Palma, botxí del Girona dissabte passat.