LEB Or

El Girona supera el Força Lleida (97-80) i és equip de ‘play-off’

El Girona s’assegura de manera matemàtica disputar el play-off d’ascens a l’ACB amb la seva victòria sobre el Força Lleida, que ja tenia el bitllet assegurat i que malgrat les baixes no ha baixat els braços i ha acabat salvant l’average particular (86-65 a la primera volta). L’equip vermell manava a l’inici, amb més ritme i amb Josep Franch infal·lible en el tir (24-9, 4/4 triples). Fjellerup situava la màxima en 20 a 5:18 per la mitja part (41-21), quan Gasol encara no havia anotat. El president, de fet, no arribava als 20 minuts i Franch, Hughes i Kavas eren els màxims anotadors del partit amb 18 punts.

Franch marca el camí

El triple de Franch (9-2) al segon intent dels locals i l’acció de tiralínies que iniciava Gasol i acabava Jawara assistit per Fjellerup a la pintura anul·lava la 2-3 visitant i, a 4:55, Gerard Encuentra havia de demanar minut amb 13-4 i el sisè punt de Jawara, ara corrent. Els lleidatans no tenien encert (2/5 de 2 i 0/5 triples). Dos triples més de Franch i la seva assistència a Sorolla disparaven el marge (21-9) i el base, encès, clavava el quart (24-9) amb la defensa lleidatana, ja individual, encara arribant al lloc. La rotació donava un respir al Força Lleida, que lligava un 0-6 abans dels tirs lliures amb què Sàbat tancava el primer quart (26-15).

A plaer

La segona unitat gironina aconseguia ampliar el marge a l’inici del segon quart (37-19, triple de Sàbat) i, amb la tornada dels titulars, Fjellerup posava per primer cop els 20 (41-21 a 5:18, temps mort d’Encuentra) amb l’atac local fent el que volia. Hughes al desè intent anotava el primer triple del Lleida (41-24) i, després, Gasol s’estrenava. El retorn de la 2-3 visitant provocava el segon triple de Sàbat (48-28) i l’escorta nord-americà del Lleida també repetia de 6,75 m (49-31) en un final de quart accelerat (53-36) amb Sevillano anotant sol després de cistella visitant (53-33).

Resolt?

Fjellerup de 6,75 recuperava la vintena a l’inici del tercer quart, en què ell i Urtasun (65-44 triple a 5:15) mantenien l’avantatge i entre l’esmaixada d’Stürup en un contraatac assistit per Sorolla al trailer i un altre triple de Sàbat s’arribava als 25 (73-48). Un 0-8 amb 5 punts seguits de Kavas (73-55 triple) feia que Sargatal demanés temps mort a 40 segons per acabar el tercer quart, quan a Sàbat ja li havien assenyalat la quarta en atac a 2:15 i Franch era l’únic titular dels vermells al parquet (75-55 de 4,6 m).

L’average, lleidatà

Lafuente de tres a l’inici del quart quart deixava el marge en 15 (76-61) i entre Vila i Sorolla els 20 tornaven de seguida (81-61). Sevillano amb dos triples seguits es reivindicava (89-69) en un intercanvi de cistelles que acabaria amb els lleidatans salvant l’average particular.