LEB Or

Menú degustació

El Girona supera l’Estudiantes i s’assegura el factor pista a favor en els quarts de final

L’equip agafa la iniciativa amb un 17-2 en el segon quart i liderat per Gasol es manté a davant en la segona meitat, però acaba patint

Girona 70 Estudiantes 68

BÀSQUET GIRONA:Urtasun (5), Fjellerup (4), Jawara (6), Franch (2), Gasol (23) –cinc inicial–; Sàbat (8), Vila (7), Stürup, Vecvagars (11) i Sorolla (4). 15/29 de 2, 9/25 triples ()3 Gasol i Vecvagars, 2 Sàbat i 1 Vila. 13/16 tirs lliures, 27 rebots (7 Gasol), 14 assistències (3 Sàbat i Franch) i 72 de valoració (30 Gasol).MOVISTAR ESTUDIANTES:Faggioano (10), Sola, Dee (17), Larsen (8), Durisic (5) –cinc inicial–; Martín (8), Dos Anjos (5), Rodríguez, Urtasun, Arroyo (7) i Beirán (8). 19/36 de 2, 8/26 triples (3 Dee, 2 Beirán i 1 Durisic, Martín i Arroyo), 6/10 tirs lliures, 33 rebots (9 Faggiano), 10 assistències (3 Martín i Beirán) i 73 de valoració (18 Dee)..PARCIALS:17-18, 22-13 (39-31), 16-20 (55-51)i 15-17 (70-68).

Tast del millor bàsquet a Fontajau en el triomf del Girona sobre l’Estudiantes, que permet als vermells assegurar-se el factor pista en els quarts de final després d’un duel amb gust ACB, tot i que amb el triomf i ascens del Granada, com a mínim el curs que ve, tots dos equips no es podran retrobar a la màxima categoria per primer cop des de l’extinció del CB Girona a l’ACB. Prova de nivell superada pel conjunt gironí, que amb el 17-2 que al final del segon quart, després de veure’s amb la màxima en contra (22-29, triple de Beirán), aconseguia el control del partit un cop ajustada la defensa sobre Dee, un maldecap en el primer quart.

El Girona va acabar patint malgrat tenir 10 punts d’avantatge a l’inici del tercer quart (41-31, Urtasun) perquè amb cap cistella en joc els últims 4 minuts (68-60 Vila) veia com amb Gasol i Urtasun fallant un tir lliure cadascun, Beirán tenia el triple de la victòria visitant a les mans. I fallava.

John Dee, sense error, liderava els visitants a l’inici (6-7 triple inclòs) i quan s’hi afegien Faggiano i Larsen, Jordi Sargatal ho havia de parar a 5:05 (6-11 amb 0-4 rebots). Sàbat en la primera que tenia clavava el triple (12-13), però Dee responia, i el segon triple gironí servia per ajustar el marcador (15-18 Vecvagars) abans que Gasol, que tornava per jugar-se l’última pilota a 6 segons, fes el seu setè punt (17-18).

Urtasun cap a dins completava el 10-0 (32-29) i després de veure com Larsen li feia dos punts a la pintura, Gasol feia aixecar Fontajau amb el seu segon triple (35-31) i, després de temps mort, entre ell i Franch la màxima s’enfilava a 8 (39-31) deixant el parcial en 17-2. Els visitants es refeien amb un 0-7, i era Gasol amb Dos Anjos (2,18 m) a sobre el que amb el seu tercer triple tallava la ratxa (44-38). Sargatal no movia la banqueta fins a 3:11 i un dels que sortia, Èric Vila, anotava des de la cantonada el vuitè triple gironí (53-44) a 2:12 abans d’encarar un darrer quart en què l’equip gironí les acabaria passant magres en atac fins a la darrera defensa, la que provocava l’èxtasi col·lectiu en un pavelló entregat.

UN TIR

Javier Beiran falla el triple de la victòria en un partit amb 3.814 espectadors
Sabíem que havíem d’estar molt bé, sobretot en defensa, i marxem molt contents per tenir el factor pista