ACB

Derbi com en els vells temps

Bàsquet. ACB. El Barça i la Penya es retroben 14 anys després en una semifinal amb el factor pista clau; els blaugrana són els favorits contra uns verd-i-negres sense pressió i que busquen l’ensurt (21h)

El Barça i la Penya es retroben en una semifinal de l’ACB com en els vells temps. Feia 14 anys que no es trobaven en aquesta eliminatòria i, tot i que la Penya no és la dels anys gloriosos, sí que ha fet un pas endavant i intentarà donar un ensurt, perquè hi arriba sense pressió i amb la temporada feta. El duel (21h, Vamos) es preveu clau en el joc interior, en què Brodziansky és baixa i Willis, tot i el bon joc que està fent, haurà de centrar-se a aturar Mirotic, i els relleus són Parra i Maronka, amb menys físic que els blaugrana. També serà interessant el duel en la posició de base, al qual Laprovittola i Feliz arriben en el seu millor moment.

Un dels jugadors que millor coneixen la Penya és Àlex Abrines, ja recuperat per al repte del derbi: “La Penya té un còctel de joventut i experiència que els ha portat a semifinals, i esperem un rival molt dur; el factor pista ha de ser clau i el Palau ha de ser un fortí. Ja sabem com n’és de complicat guanyar a Badalona, on hem perdut en les dues últimes visites, i hi hem d’anar amb un 2-0.” L’heroi del darrer partit amb una cistella guanyadora, Cory Higgins, cada dia està en millor forma i parla sobretot del factor pista després de veure in situ la Penya contra el Tenerife a l’Olímpic: “No tenen un sol jugador que haguem de frenar, i això els fa més perillosos, perquè són un equip; hem d’estar molt concentrats. El fet de ser allà, veient el partit contra el Tenerife, ens va fer veure més coses del que veus en els vídeos; per això hi vam anar.” Per la seva banda, el tècnic de la Penya, Carles Duran, treu ferro a l’eliminatòria donant per favorit el Barça: “El que hem de fer és gaudir el moment perquè hi ha jugadors que potser no tornaran a jugar mai més una semifinal; feia 14 anys, i això vol dir que costa molt.” Ferran Bassas ha recordat el moment important que suposa per al club: “Significa molt, fer història amb la Penya, la gent de Badalona en tenia moltes ganes; nosaltres com a equip, més, i significa fer un pas endavant com a club i situar-nos amb els d’Eurolliga.”

El Madrid supera el Baskonia (1-0)

L’altra semifinal va arrencar ahir al Wizink Center, amb triomf del Madrid contra el Baskonia (94-84). Els millors del matx van ser Causeru (16 punts) i Rudy (14). El segon partit de la sèrie serà demà, també al Wizink Center, a les sis de la tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)