LEB Or

L’ICG Força Lleida supera el Càceres (79-70) i es guanya el bitllet per a Fontajau

L’equip de Gerard Encuentra jugarà les semifinals de la fase d’ascens a l’ACB dissabte vinent contra el Bàsquet Girona (20 h)

L’ICG Força Lleida ha segellat una treballada victòria en el cinquè assalt de quarts de la LEB Or contra el Càceres (79-70) i davant de més de 5000 aficionats que omplien Barris Nord ha certificat l’accés a la fase d’ascens a l’ACB, la final a quatre que es disputarà el cap de setmana vinent a Fontajau. El rival de semifinals de dissabte vinent serà el Bàsquet Girona (20 h). El partit ha estat molt anivellat, tot i que el conjunt amfitrió ha portat gairebé sempre la iniciativa. De l’alegria anotadora del primer temps s’ha passat als nervis i la tensió de la segona part. Shaquille Cleare (15 punts) ha estat un dels jugadors determinants després de la represa.

Impulsat per Juani Marcos, el conjunt local ha colpejat primer (12-5), però l’equip extremeny amb una espectacular sèrie de 5 de 5 en triples ha capgirat el resultat (18-21). El Lleida ha replicat a còpia de tirs lliures i el primer quart ha acabat amb taules (25-25). Després d’un intercanvi de triples, el Lleida ha pres la iniciativa, aprofitant la inspiració de Matej Kavas i el domini d’Ibou Badji en el joc interior (46-40). Però el Càceres continuava amb percentatges molt elevats des de la línia de 6,75 m (8 de 14 a la primera part) i amb l’encert de Jorge Sanz deixava el parcial al descans amb una ajustat 46-43.

Després de la represa, els dos equips han rivalitzat en pèrdues de pilota i precipitació. La tensió i els nervis es palpaven sobre la pista i a la banqueta, i l’equilibri es mantenia en el resultat. Després d’un temps mort de Gerard Encuentra els ànims locals s’han asserenat i amb un parcial de 9-2 (60-53) ha pogut arribar a l’últim quart amb una renda de 7 punts. L’aportació de Shaquille Cleare en aquests instants d’embranzida lleidatana ha estat determinant. Amb una gran defensa, sota la direcció de de Marcos i Cleare marcant territori sota l’anella els locals han anat guanyant terreny al seu rival i ampliaven l’avantatge per sobre dels 10 punts (66-55). El Càceres, però, no havia dit la seva última paraula i amb tres triples consecutius ha tornat a equilibrar el resultat (70-68). El Lleida ha sabut tallar la remuntada visitant i amb el seu poderós joc interior ha tornat a redreçar el rumb per segellar la victòria per 79-70.