LEB Or

L’accent gironí

LEB Or. Sàbat i Vila, els dos jugadors nascuts a les comarques gironines de la plantilla de l’ascens

Albert Sàbat (Llagostera, 1985) es planteja des d’avui el seu futur com a jugador, després d’haver aconseguit el seu quart ascens a l’ACB, categoria en què havia jugat les quatre anteriors temporades a la seva arribada a Girona fa tres anys, dues a l’Obradoiro i dues al Joventut. El base hi va debutar fa vint anys amb el Casademont (2002/03) i va tenir-hi més participació els dos cursos següents. A partir de la temporada 2005/06 va iniciar un periple per les LEB (Lleida, Tenerife, Vigo i Vic) i va tornar a Fontajau per jugar amb el Sant Josep (LEB Or, 2009/10) en el que suposaria un trampolí per a la seva carrera. Va jugar a Tenerife dos anys més, un a Alacant i dos a Burgos, quan del 2013 al 2015 aconseguia l’ascens, però es quedava sense jugar-hi. “No hi ha paraules per descriure què significa Marc Gasol per al Girona”, deia el capità sobre el seu company de generació, amb qui havia coincidit a les seleccions FEB abans de fer-ho en aquesta última etapa a Fontajau.

Sàbat, que ha jugat 168 partits a l’ACB, s’ha adaptat perfectament al rol de segon base de l’equip, i tanca l’exercici amb 8,3 punts de mitjana per partit (35,6 % en triples), 1 rebot, 2 assistències i 5,6 de valoració en 18:50 de mitjana. El capità, juntament amb el base titular, Josep Franch, Mads Stürup, Jaume Sorolla i Èric Vila, són els cinc únics que no s’han perdut cap partit: els 34 de la lliga regular i els 5 del play-off.

El cas d’Èric Vila (Bescanó, 1998) no té res a veure amb el del llagosterenc. L’aler pivot va començar a jugar al pavelló de Santa Eugènia i de seguida va fitxar pel Barça. De fet, no havia jugat a Fontajau fins a l’estiu passat, quan tornava dels EUA després d’haver passat per tres universitats diferents. “Com a gironí jo sempre explicava que era un somni que en Marc tornés aquí i, per què no, jugar amb ell” deia en una entrevista a aquest diari un dels jugadors més eufòrics en la celebració de l’ascens. “Quan era petit venia a Fontajau i veure el Girona a l’ACB és tot el que he volgut aquests anys”, recordava el que es va convertir en el jugador més jove del Barça –hi va estar sis anys– a debutar a l’ACB amb 16 anys i 6 mesos (14 de desembre del 2014 contra el CAI Saragossa, 90-67).

Vila, que s’ha consolidat a l’equip com a relleu de Karamo Jawara en la posició de quatre, acaba amb els mateixos punts de mitjana per partit que Sàbat (8,3). 4,2 rebots, 1 assistència i 8,9 de valoració 21 minuts per partit són les seves mitjanes.

INCOMBUSTIBLES

8,3
punts
han acreditat els dos gironins de l’equip, que no s’han perdut cap partit en tot el curs

DIFERENTS

168
partits
a l’ACB ha jugat Sàbat, que hi debutava amb el Casademont la temporada 2002/03.
1
cop
va jugar-hi Vila, el 14 de desembre del 2014, quan va ser el debutant més jove del Barça.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)