WNBA

Els advocats de Griner apel·len la condemna de 9 anys

La Casa Blanca i el Kremlin negocien l’intercanvi de presoners

Marina Blaglovólina i Alexandr Boikov, els advocats de Brittney Griner a Rússia, han presentat apel·lació a la condemna de 9 anys de presó per tinença i tràfic de drogues. La pivot (2,06 m, 1990), que va ser detinguda el 17 de febrer a l’aeroport de Moscou quan se li va trobar cànnabis en el seu equipatge en un vol procedent de Nova York, es va declarar culpable d’haver introduït la substància al país durant el judici, el 4 d’agost, si bé va matisar que ho feia sense mala intenció i que si consumia la substància era per suportar el dolor als genolls i mai abans de competir –va adjuntar controls antidopatge amb resultat negatiu.

Joe Biden, que des d’abans del judici ja es va implicar en el cas de manera prioritària, demana a Rússia l’alliberament immediat de la que era jugadora del Iekaterinburg quan va ser detinguda, una setmana abans de la invasió a Ucraïna. Antony Blinken, el secretari d’estat dels EUA, proposa al seu homòleg al Kremlin Serguéi Lavrov, l’intercanvi de Griner i Paul Whelan, que compleix 16 anys de condemna per espionatge, per Victor But, condemnat a 25 anys de presó als Estats Units. El govern rus reconeix que hi ha negociacions obertes amb la Casa Blanca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)