WNBA

No hi ha anell per a totes dues

Bàsquet. Chelsea Gray i Rebekah Gardner comencen demà a la nit el ‘play-off’ de la WNBA amb les dues millors franquícies de la lliga regular, Las Vegas Aces i les Chicago Sky, aspirants al títol

La fase regular de la WNBA posava el punt final aquest diumenge a la nit amb Las Vegas Aces i les Chicago Sky, les franquícies en què hi ha Chelsea Gray (1,80 m 1992) i Rebekah Gardner (1,83 m, 1990) respectivament, com les dues millors amb 26-10 de balanç. El play-off de la WNBA començarà demà amb les Phoenix Mercury i les Liberty de Nova York –hi ha Michaela Onyenwere– com a rivals, respectivament. Els quarts són al millor de tres i tant les semifinals com la final, al millor de cinc.

Les Aces van lligar la primera plaça amb la quarta victòria seguida, contra les Seattle Storm per 109-100, amb 33 punts de Gray. És el seu sostre anotador en una temporada en què ja va ser MVP de la copa –la Commissioner’s Cup–. Campiona el 2016 amb les Sparks, la temporada després d’haver jugat per primer cop en l’Uni –va marxar a la tardor, a l’AGÜ Sport turc–, la MVP de la copa el 2021 està acreditant 13,2 punts, 6 assistències i un 48% en tirs de camp, a més de ser la tercera de la lliga en recuperacions i la quarta en assistències. Gray tenia signat un contracte amb el Çukurova per al curs passat, al qual va renunciar per fer d’analista en la televisió. Ara torna a comprometre’s amb el conjunt turc, que també fitxa la base Briann January.

Les Sky, campiones el 2021, tancaven la lliga segones amb el 82-67 sobre les Phoenix Mercury. Rebekah Gardner, que anotava 7 punts en el darrer partit, aspira al guardó de rookie de la temporada als seus 32 anys. La MVP de l’última Lliga Femenina amb l’Spar Girona, que renovava amb l’Uni per a les dues properes temporades, du 8,4 punts de mitjana (54,2% en tirs de camp) en 21 minuts sortint des de la banqueta en 33 dels seus 35 partits. Seattle Storm - Washington Mystics –en el costat de l’equip de Gray– i Connecticut Sun - Dallas Wings –en l’altre– són els altres emparellaments.

El tram final de la lliga regular també va deixar el sostre anotador a la WNBA de Brittney Sykes (35 punts amb les Sparks en l’última nit), en l’Uni el 2019 en la primera meitat del curs, i el debut aquest estiu de Napheesa Collier (1,85 m, 1996) amb les Minnesota Lynx. Hi ha jugat quatre partits, el primer dels quals 74 dies després de ser mare.

LES DADES

33
punts
en l’últim partit és el rècord de Gray en la WNBA. La mateixa nit, Sykes feia el seu: 35.
2
anys
més té de contracte Gardner, nascuda el 1990 i que és candidata a ‘rookie’ de l’any, amb l’Spar Girona.
Patrocini

La Casa Blanca i el Kremlin negocien per Griner

Marina Blaglovólina i Alexandr Boikov, els advocats de Brittney Griner a Rússia, apel·len la condemna de 9 anys de presó per tinença i tràfic de drogues. La pivot (2,06 m, 1990), que va ser detinguda el 17 de febrer a l’aeroport de Moscou quan se li va trobar cànnabis en el seu equipatge en un vol procedent de Nova York, es va declarar culpable d’haver introduït la substància al país durant el judici, el 4 d’agost. Això sí, va matisar que ho feia sense mala intenció i que si la consumia era com a analgèsic pel dolor als genolls i mai abans de competir –va adjuntar controls antidopatge amb resultat negatiu. Joe Biden, que dona prioritat al cas des d’abans del judici, demana a Rússia l’alliberament immediat de la que era jugadora del Iekaterinburg quan va ser detinguda, una setmana abans de la invasió a Ucraïna. Antony Blinken, el secretari d’estat dels EUA, proposa al seu homòleg al Kremlin, Serguéi Lavrov, l’intercanvi de Griner i Paul Whelan, que compleix 16 anys per espionatge, per Victor But, condemnat a 25 anys de presó als Estats Units. El govern rus reconeix que hi ha negociacions obertes amb la Casa Blanca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)