Mundial

El mundial femení, des d’avui fins a l’1 d’octubre

Bàsquet. Els EUA, que sumen 22 victòries i 4 ors seguits, la favorita a Austràlia

Austràlia és des d’aquest dijous fins a l’1 d’octubre el marc del campionat del món femení, la 19a edició del qual té la selecció dels EUA com a principal favorita, en la primera cita internacional sense Diana Taurasi, Sue Bird ni Sylvia Fowles. L’equip nord-americà té més de la meitat dels títols (10) i afronta el mundial menys d’una setmana després que s’acabés la WNBA. L’URSS en té cinc –tots seguits, des del 1959 fins al 1975– i només el Brasil (1994) i Austràlia (2006), amb un cadascuna, han discutit l’hegemonia de les dues grans potències. La selecció espanyola és la gran absent després de tres podis en les tres anteriors edicions: plata el 2014 i bronze el 2010 i el 2018. L’Spar Girona i el Cadí-la Seu estaran pendents dels seus fitxatges aquest estiu, Marianna Tolo (Austràlia) i Elise Ramette (Bèlgica), respectivament.

El torneig té dos grups de sis, en l’A hi ha els EUA, Bèlgica, la Xina, Bòsnia i Hercegovina, Puerto Rico i Corea del Sud. En el B, França, Sèrbia, el Japó, Mali, el Canadà i Austràlia. Els quatre primers de cada grup s’encreuen amb els de l’altre en els quarts de final per accedir a les semifinals i a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)