Lliga catalana

L’Spar Girona es queda sense final (59-62) contra el Barça CBS

L’Spar Girona no serà a la final de la Lliga Catalana Femenina per primer cop des que juga a la Lliga Femenina (2009), després de perdre amb el Barça CBS, que arribava a tenir una màxima de 13 (17-30, Mircheva des de 6,75 m), la segona semifinal a Fontajau.

A remolc

El triple d’Anna Cruz en la primera possessió del partit (0-3) obria un parcial de 0-7 que Labuckiene aturava amb la primera cistella local, a 6:26 per acabar el quart (2-7). Rakovic castigava el balanç en la següent acció i només Araújo, d’ofensiu i de tres (1/5 gironí al primer quart), ajustava el marcador (9-11). Les pèrdues de l’Uni (7) i l’encert des de 6,75 m (3/4) tornaven la iniciativa a les visitants, amb Cornelius assistint Canella quan volia evitar un fora de banda al final del primer quart (10-22), que tancava Gardner sobre la botzina (12-22).

Desconcert

Murphy al segon 19 del segon quart anotava el seu primer triple a Fontajau des del 2019, però entre Canella i Mircheva, també de tres, la diferència s’estirava (17-30). El partit se n’anava al fang amb el Barça fent anar les mans al darrere i anotant la següent cistella en joc a l’últim minut (26-35 Guerrero), al davant. L’arbitratge contribuïa al desconcert col·lectiu –falta d’Araújo que primer havien assenyalat a Canellam també amb el 8, a 1:17)– amb Murphy i Cornelius sumant en joc dos cops cadascuna i de prop (29-35) abans del descans (29-37 Guerrero).

Voluntat

Rakovic amb una safata sola després de recuperació (33-41) ensorrava en bon inici gironí, voluntariós al darrera però erràtic al davant després que Murphy, en l’inicial amb Etxarri, fes la primera cistella (31-37) i el primer triple del tercer quart (37-41). Gardner de costat a costat reduïa la màxima des del minut 1 (39-41 a 5:46, temps mort visitant).

Araújo a 4:12 donava el primer avantatge a l’Spar, des de 6,75 m i després de recuperació local al servei dels tirs lliures de Labuckiene (47-46). Anderson a la següent acció feia efímera la iniciativa local, que Drammeh recuperava de tir lliure (49-48) a 2:31 –cap més punt en el quart.

Ainhoa López amb la segona acció continuada seguida del Barça deixava en el 51-48 (Gardner) la màxima gironina. El 53-57 de Rakovic a 7:08 tallant sola en estàtic feia reaccionar Bernat Canut. Després del temps mort gironí, les pèrdues (17-9 al tercer quart) seguien sent un llast.

Desencert

Murphy de tres a camp obert (56-57) a 5:34 era un oasi en el desencert col·lectiu: temps mort visitant a 3:09, després del qual anotava Hamblin de jugada assajada de fons (56-59). Araújo d’ofensiu al triple de Gardner a la desesperada sobre la botzina i forçant un camp enrere de les blaugrana liderava la reacció (58-59)però el triple de Guerrero a 1:01 feia que la diferència semblés inabastable –temps mort de Bernat Canut.

Laia Flores de tir lliure (1/2) no era suficient i la falta en atac d’Araújo quan disputava un ofensiu a 15,9 deixava la final molt lluny. Anna Cruz no sumava de tir lliure a 14,3 (0/2) però a Araújo se li escapava el rebot i Cruz fallava després el triple de la cantonada, deixant 2,7 segons a l’Uni per al miracle: Murphy fallava el triple de la pròrroga.