ACB

El Bàsquet Girona no troba la millora grupal contra l’Unicaja (57-70)

Una nova derrota d’un Bàsquet Girona que no ha conegut, després de quatre jornades, la victòria a l’ACB. Els d’Aíto han perdut contra l’Unicaja de Málaga per un contundent (59-73). El rebot ofensiu -13 Unicaja i 2 Girona- i la manca d’encert en el tir de dos -16/42- han condemnat als gironins.

El primer quart ha començat amb un conjunt gironí amb problemes per generar atacs ràpids. Gasol, aparellat amb Lima, no ha estat capaç de definir el primer posteig. Djedovic de tir lliure ha obert la llauna.

Els millors moments dels locals han vingut després d’una bona recuperació de Garino i esmaixada. Díaz ha abandonat la pista després d’una topada en la sortida d’un bloqueig. En el seu lloc, Perry, ha liderat el ritme i ha sumat 4 punts -2/2 en tirs de camp- i Osetkowski amb 5 punts.

Els d’Aíto s’han apagat ofensivament i durant 4:43 no han anotat. L’Unicaja ho ha aprofitat reduir els quatre punts i empatar el matx (11-11) amb un parcial de (0-4). La resposta dels locals no s’ha fet esperar i Taylor ha trobat un espai entre línies perquè Colom anotés a sota el cèrcol i, posteriorment, anotar el seu cinquè punt des de la línia de tir lliure (13-11). El quart ha conclòs amb avantatge visitant després d’una esmaixada de Perry (13-15).

Fjellerup-, ràpid després del bot, ha trencat línies en un bon inici dels d’Aito. Gasol i l’argentí han accelerat l’atac i han completat un parcial favorable (6-0). Carter ha desfet la mala dinàmica malaguenya amb un triple -2/8 en el tir de 3 l’equip- i l’estira-i-arronsa constant en atac ha tornat a posar per davant als andalusos amb un parcial (2-14) aclaparador (21-29). Quan més ho necessitava l’equip, Taylor ha fet aixecar Fontajau amb un triple més tir addicional (25-29) i una entrada amb velocitat desfent-se de la marca. El descans ha arribat amb un partit molt apagat en atac (28-31).

Franch i Vila han guiat el primer bon parcial (4-0) combinat amb el bon treball de Miletic a les dues pintura. El Girona ha iniciat el període amb una altra cara (32-31). Això no obstant, Brizuela, des de la cantonada -1/2 en triples- ha aprofitat les poques ajudes defensives locals (34-35). Alberto Díaz, recuperat, ha tornat a entrar a la pista i ha firmat una bona jugada que ha acabat amb un dos més un, la resposta amb la connexió Gasol-Taylor (36-38). Dos triples consecutius, el segon després d’una pèrdua ingènua en sortida, ha fet a Aíto demanar temps mort (38-44).

El rum-rum de Fontajau ha anat creixent després de molts rebots ofensius de l’Unicaja, Garino, a una cantonada, ha fet el seu primer triple per tornar a posar dins del partit als gironins (41-44) amb 3:16 per arribar al final del temps. Els dubtes defensius han tornat a sorgir amb el desè rebot ofensiu de l’Unicaja i el final del tercer període (46-50).

El darrer temps, Aito ha tornat a posar en pista a Gasol i Fjellerup per intentar acabar amb la manca d’idees en el joc interior. El Màlaga, més ben situat defensivament, ha pogut córrer i ha situat la màxima del seu equip (46-57) quan faltaven 8:05 per finalitzar el matx. Un bri d’esperança després d’uns bons moments de joc (4-1), Gasol, Taylor i Fjellerup han pogut trobar el seu espai entra la dura defensa de l’Unicaja (52-58). Fontajau ha despertat després d’uns minuts de disconformitat amb el joc de l’equip. Ha sigut efímer, després de desaprofitar tres atacs i tornar a posar els malaguenys nou punts per sobre (54-63). Gasol ha tornat a entrar en pista, però Osetkowski ha sentenciat amb un triple alliberat (54-66) amb 1:33 a l’electrònic. El matx ha finalitzat amb la quarta derrota, segona a Fontajau, del Bàsquet Girona (57-68).