ACB

A tocar de la remuntada

Amb un parcial final de 7-19, el Girona es queda a un pas de sorprendre el Barça, que en el tercer quart al Palau dominava per 65-50

Gasol es fa notar en el tram decisiu i Oriola s’estrena a les ordres d’Aíto

Barça 72 Girona 69

BARÇA:Da Silva (16), Psulí (2), Sanli (1), Satoransky (3), Laprovittola (3) –cinc inicial–; Vesely (14), Kalinic (6), Abrines (8), Higgins (13), Jokubaitis (4), Caicedo i Nnaji (2). 20/38 de 2. 8/26 triples (3 Da Silva, 2 Abrines, 2 Higgins i 1 Satoransky). 8/15 tirs lliures. 38 rebots (14 Da Silva). 19 assistències (6 Satoransky i 6 Jokubaitis). 76 de valoració (25 Da Silva).BÀSQUET GIRONA:Vila (4), Taylor (12), Prkacin (6), Colom (13), Gasol (9) –cinc inicial–; Fjellerup (8), Figueras (9), Miletic (8), Oriola, Hanzlik, Garino i Sorolla. 19/40 de 2. 7/19 triples (3 Colom, 2 Taylor, 1 Miletic i 1 Figueras). 10/15 tirs lliures. 34 rebots (6 Gasol i 6 Fjellerup). 14 assistències (4 Colom). 73 de valoració (14 Colom).PARCIALS:23-19, 27-19 (50-38); 15-12 (65-50) i 7-19 (72-69).PÚBLIC:6.927 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça i el Girona arribaven al derbi dels retrobaments al Palau Blaugrana amb bones dinàmiques i així es va reflectir en el desenvolupament del partit. L’equip local es va acabar emportant el triomf, però com altres vegades li va faltar rematar la feina, i el conjunt d’Aíto Garcia Reneses, amb una gran reacció final (7-19), a punt va estar de donar un disgust als de Saras Jasikevicius. Sense fer uns números espectaculars (9 punts, 6 rebots, 3 assistències i 12 de valoració), Marc Gasol va ser el jugador més utilitzat (28:45) per Aíto i la seva presència a la pista va ser determinant en la remuntada final en l’últim quart. Pierre Oriola, homenatjat i ovacionat abans del partit, també va disposar de minuts (7:19) en la seva estrena de l’etapa gironina i, tot i que no va anotar, va ser a la pista en el tram decisiu del duel.

La posada en escena va ser gironina. El conjunt de Gasol va començar més entonat. Sòlid en defensa i amb Quino Colom (8 punts i 12 de valoració) marcant el ritme de joc, va segellar un 9-17 d’entrada. El temps mort de Saras va tenir efectes immediats i espectaculars. Una esmaixada de Da Silva, tres triples consecutius, de Higgins, Satoransky i Abrines, i una jugada de tres punts del mateix Higgins, van capgirar el panorama després d’un parcial de 12-0 (23-17). El Girona va agafar oxigen amb una cistella de Fjellerup abans de tancar el primer quart (23-19). A l’inici del segon, Oriola va fer el seu debut en el conjunt gironí. Sortint d’una lesió de llarga durada, la seva tornava al Palau Blaugrana va ser d’entrada testimonial. Després d’un intercanvi de cistelles, l’equip blaugrana va prendre embranzida amb protagonisme d’Abrines, amb una esmaixada després d’una recuperació i un triple que elevaven la renda fins als 11 punts (35-24). El Barça es va embalar i, amb accions de Higgins i Vesely, va obrir l’escletxa fins al 42-27. El Girona va aturar el cop després d’una antiesportiva de Da Silva (44-34), però el gegant alemany va esmenar la seva errada amb dos triples més, que van deixar el parcial al descans en 50-38.

Alternatives

Després de la represa, el Girona va tenir una tímida reacció i va escurçar diferències amb un parcial de 0-7 (54-46). Els d’Aíto no van ser capaços de mantenir el ritme i amb els primers símptomes d’esgotament l’equip blaugrana, amb Vesely com a principal argument, va resultar letal en les transicions (65-50) abans d’entrar en l’últim quart. El conjunt gironí encara no havia dit la seva última paraula i sense fer soroll va tornar a emprendre el camí de la remuntada. El Barça havia abaixat la guàrdia i en els atacs estàtics no trobava cistella i perdia nombroses pilotes. Un triple de Taylor i cinc punts consecutius de Pol Figueras, amb triple inclòs, van tancar un parcial de 3-13 que ajustava el resultat fins al 68-63 encara amb 2:49 de joc. Un nou triple de Colom va escurçar encara més les diferències (69-66) i va encendre els llums d’alarma a la banqueta blaugrana. Els tirs lliures de Cory Higgins van donar l’última empenta al Barça, que es va poder assegurar la victòria, tot i la cistella final de Kameron Taylor.

LES REACCIONS

En alguns minuts hem estat bé, però hauríem d’haver tancat el partit abans. Faig rotacions perquè vull donar oportunitats a tots
Ens falta gent important i som un dels equips amb més marge de millora. Estem molt il·lusionats
Saras Jasikevicius
Ha estat un partit irregular. A la primera part hi ha hagut un moment en què hem abaixat bastant els braços i no hem lluitat com tocava
Estic més content de la segona part, hem treballat més. Si volem continuar millorant hem de treballar sempre