ACB

Revolució al Baxi Manresa

Bàsquet. ACB. El president, Jordi Serracanta, i el director esportiu, Xevi Pujol, anuncien que el club fitxarà dos pivots i un base (a més de Layman), que marxaran Lee i algun més, i no descarten renovar Waczynski

4

fitxatges

de cop farà el Baxi

Reaccionar és de savis i fer-ho ràpid és guanyar temps i evitar allargar el patiment. La revolució al Baxi Manresa ja és aquí. El president manresà, Jordi Serracanta, i el director esportiu, Xevi Pujol, van donar ahir la cara davant la delicada situació esportiva i van anunciar la reconstrucció de la plantilla.

Pujol va ser molt clar: “A més de Layman, estem buscant dos pivots i un base. Fins ara el mercat no ens ha donat opcions i ara, amb l’aturada de les finestres FIBA, hi ha moviments entre clubs. No són jugadors que puguin venir des dels Estats Units, sinó sobretot d’Europa, jugadors que estan en clubs on no estan contents i que volen canviar.” En el tema interior Pujol va explicar la situació: “Hi ha hagut dos factors que ens han portat on som ara, que són la lesió de Babatunde i després l’adeu del Justin Hamilton; Lee no continuarà, tot i que vull subratllar la seva professionalitat perquè fa setmanes que ho sap.” A banda de la marxa de Busac i la propera de Lee, la plantilla tindrà entrades i sortides, cosa que suposarà una despesa més gran. També s’està a l’expectativa per veure si es pot renovar Waczynski. Pujol també ha explicat per què busquen un base: “Pensàvem inicialment en Harding o Brancou per ajudar de directors, però vam veure ràpidament que no és el mateix fer de base en segons quines lligues estrangeres que a l’ACB.”

Serracanta té clar que no hi havia cap altre camí: “El Xevi i l’entrenador són conscients d’on som, però aquesta situació obliga a fer un esforç econòmic; acabarem de veure com afecten les entrades i sortides, però també estem fent esforços per aconseguir ingressos i ja hem tancat algunes operacions.” Pujol va deixar clar que el que segur que no pot fer el Baxi és perdre el seu segell, el seu ADN: “A l’ACB ara hi ha dues classes de clubs: uns amb pressupostos grans que no necessiten jugar al cent per cent per guanyar i d’altres, com nosaltres, que el dia que no estem al cent per cent deixem de ser competitius. Estem buscant recursos i eines perquè la nostra gent se senti identificada amb un equip que lluiti.” El pròxim partit, potser massa aviat per veure els canvis, serà diumenge de la setmana vinent (17 h) al Congost contra el Baskonia.

LES FRASES

El pressupost és viu, i més en un club esportiu i en la situació en què estem; farem un esforç
Jordi Serracanta
PRESIDENT DEL BAXI MANRESA
Hem de reconstruir la plantilla i tenim molta feina avançada per incorporar dos pivots i un base
Xevi Pujol
DIRECTOR ESPORTIU del BAXI MANRESA

Jake Layman ja s’entrenarà aquest matí

X.B.

El darrer fitxatge del Baxi Manresa va aterrar ahir a Barcelona i a la tarda ja era a Manresa per situar-se. Aquest matí s’entrenarà amb la resta de l’equip perquè evidentment, tot i que no hi ha jornada ACB, Pedro Martínez necessita no aturar-se per conjuntar les noves peces com més aviat millor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)