Més bàsquet

Lluïsos de Gràcia i Vallformosa s’uneixen per reformar la pista amb la campanya #GràciaFaCistella

La campanya #GràciaFaCistella és el primer pas per ajudar a finançar la nova pista dels Lluïsos a través de la venda de vins i caves Vallformosa. La reforma de la pista dels Lluïsos de Gràcia té un cost aproximat d’1,9 milions i inclou aïllament tèrmic, aïllament acústic, l’ampliació de la coberta verda, la instal·lació de plaques solars i la retirada de l’amiant.

La reforma de la pista dels Lluïsos de Gràcia és una reivindicació que des de l’entitat fa més de deu anys que es demana. L’equipament necessita unes millores tècniques, d’una banda perquè no compleix les normatives de la Federació Catalana de Bàsquet per continuar-hi jugant en categories superiors i de l’altra perquè com a espai i equipament ha quedat obsolet. Es va construir l’any 1962 i des del primer moment es converteix en molt més que un espai esportiu: és un lloc de trobada, un indret de compartir, un espai d’acollida i sobretot de convivència del barri de Gràcia.

L’any 2021 es va aprovar el projecte tècnic definitiu de reforma de la pista per part de l’Ajuntament de Barcelona després de diferents revisions i modificacions. I una vegada amb el vistiplau del consorci, falta aconseguir el finançament. El projecte té un cost d’1,9 Milions d’euros –de 2,5 si es reforma també l’edifici adjacent a Lluïsos del carrer de Verntallat -i la capacitat d’endeutament actual de l’entitat no permet sufragar-ho amb un crèdit. Per aquest motiu i veient la falta de voluntat política de les institucions públiques, la cerca de finançament privat s’ha convertit en la via més realista per poder tirar endavant la reforma.

L’acord amb Vallformosa i la campanya #GràciaFaCistella permeten a Lluïsos projectar una entrada de finançament que segons una primera estimació podria arribar a ser d’entre 80.000 i 150.000 euros anuals. Aquests ingressos permetrien a l’entitat tornar a obrir la porta de l’endeutament a través d’un crèdit.

La campanya Gràcia Fa Cistella consta actualment de tres fases: una primera amb la introducció dels vins i caves als comerços del barri i a la restauració; una segona per donar a conèixer la campanya i el projecte a les persones de l’entitat per sensibilitzar i incentivar la compra; i una tercera per implicar a la ciutadania en general a fer la seva aportació per ajudar a dur a terme les obres de la pista. L’objectiu és poder començar les obres l’any 2024.

1.400 socis

Els Lluïsos de Gràcia comptem actualment amb més de 1.400 persones sòcies i cada setmana passen per l’entitat unes 3.000 persones a fer-hi activitat. Actualment, a la pista dels Lluïsos és un espai que s’utilitza principalment per les activitats de la secció de Bàsquet (entrenaments i partits), així com altres activitats puntuals (concerts, tornejos de bàdminton, sessions de ioga, etc.). Cada setmana també acull als alumnes de l’acidH i els infants de l’escola Teixidores. És, per tant, un espai que no únicament és d’utilitat per a l’entitat.

La secció de Bàsquet suma més de 350 jugadors i jugadores distribuïts en 28 equips. Tenen 65 entrenadores i entrenadors i es realitzen uns 800 partits a l’any, la meitat dels quals es juguen a fora. En total a l’entitat hi ha més de 600 persones que fan activitats esportives entre Tennis Taula, Judo, Bàsquet i Bàdminton.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)