Eurolliga

Mirotic torna a jugar i brilla en la treballada victòria del Barça contra l’Alba (86-88)

Ha sigut el màxim anotador dels blaugrana amb 19 punts i el més valorat

El Barça ha sumat una treballada victòria a la pista de l’Alba Berlín per 86-88, que no s’ha assegurat fins els darrers segons. El retorn de Nikola Mirotic a l’equip després de cinc mesos lesionats ha estat espectacular, ha sortit de titular, ha estat protagonista des de l’inici i ha acabat sent el màxima anotador blaugrana amb 19 punts i el més valorat (29).

El ritme de joc alt des del primer minut ha portat a un bon intercanvi de cistelles fins que dos triples seguits de Mirotic ha avançat de sis punts als blaugrana en el minut 5 (10-16). El Barça s’ha començat a trobar còmoda a la pista davant un Alba que no el podia seguir en anotació i s’ha avançat fins a una màxima diferència de 13 punts (15-18). En l’inici del segon quart el conjunt alemany ha sortit molt més centrat i ha superat la defensa blaugrana per fer un parcial de 10-0, situar-se a només dos punts i poc després empatar (34-34). El Barça ha superat aquest mal moment amb un temps mort, però l’Alba s’ha posat per davant i ha arribat al descans amb un 46-45.

Els blaugrana han mostrat la seva millor imatge en defens ai en atac en l’inici de la segona meitat i amb un parcial de 2-18 s’han situat amb 15 punts d’avantatge (48-63). Nicola Laprovittola ha liderat la reacció ben secundat per Tomas Satoransky, i s’ha arribat als darrer deu minuts amb un 57-71 pel Barça. El conjunt alemany ha incrementat la intensitat en el darrer quart i amb un parcial de 8-0 s’ha situat a 5 punts (71-76) a cinc minuts del final. L’Alba Berlín s’ha cregut que podia lluitar per la victòria i el Barça ha intentat mantenir el seu avantatge però ha patit fins el darrer segon. Mirotic ha acabat d’arrodonir el seu bon partit anotant els darrers tres punts del Barça en tirs lliures.