Eurolliga

L’Spar Girona passa per sobre l’Avenida (74-48)

Els dos equips s’han vist les cares 26 cops a Girona, amb 13-13 de balanç

Segona victòria de l’Spar Girona contra l’Avenida, aquest cop en l’Eurolliga i dominant des del primer quart, quan l’equip gironí obre un parcial de 14-2 que deixa les castellanes sense marge de reacció. Les 3.300 persones a Fontajau acaben eufòriques, amb l’equip guanyant de 25 a 1:28 per acabar (73-48) el 26è duel entre els dos equips a Girona, amb empat a 13 i la màxima diferència per a l’Uni.

Binta Drammeh no ha jugat per molèsties musculars al psoes –dues setmanes de baixa abans de l’aturada FIBA al novembre– mentre l’equip castellà tenia la baixa de l’alera canadenca Bridget Carleton, amb permís del club, per motius personals.

Com un mitjó

L’11-2 amb 4 punts i 2 assistències de Gardner (13-9) és el que obliga Íñiguez a demanar temps mort, a 5:37 per acabar el tercer quart i Araújo amb addicional posant l’Uni per sobre (9-7) després que Onyenwere fes el 0-3 des de 6,75 m a la primera jugada i el 2-7. Parra tancava el primer quart 17-13, amb 7 punts de la rookie de l’any a la WNBA el 2021 (15-12).

Bloquejades

Crvendakic a 5:00 per la mitja part fa els primers punts visitants del segon quart (23-15), després que Gardner enllacés dues cistelles i abans que entre Cornelius i Araújo enfilessin la màxima a la dotzena: 27-15 a 4:12, temps mort d’Íñiguez. La neerlandesa de l’Uni a camp obert deixava el parcial en 14-2 (29-15). Cabut plantejava zona després de temps mort a 55 segons –provocat pel segon camp enrere en mig minut (9-13 pèrdues al descans)–, Murphy de 4,6 m feia el 33-17 a 14 segons i Cazorla pràcticament sobre la botzina el 33-19, la segona cistella en joc des del 15-13 d’Onyenwere a 1:16 per acabar el primer quart. L’Uni enfila el camí dels vestidors amb 0/7 triples i, l’Avenida, 1/8.

Puja la temperatura

Cornelius de dos (35-29) i Crvendakic de tres (35-22) fan els primers punts de la segona meitat, amb Gardner entrant dos cops seguits fins a dins i les visitants carregant el joc amb Reisingerová sobre Tolo (39-25). La MVP de la última lliga fa el primer triple local a 5:11, Nogic li respon a tauler (42-28 i la sèrbia rep tècnica per flopping a 4:39: 43-28 tir lliure de Murphy i 46-28 triple de Cornelius. Labuckiene després de minut local manté el marge en un bon atac estàtic (50-33). Parra de tres i Araújo sola després de recuperació a 50 segons situaven el 55-33, que Vilaró des de 6,75 ajusta abans d’acabar el tercer quart (55-36).

S’encén

La barcelonina amb una falta sota el cèrcol molt dura sobre Gardner a 9:31 encenia Fontajau i, revisada al vídeo, les àrbitres Amel Dahra i Andrada Csender assenyalaven antiesportiva i tècnica a l’escorta de l’Uni per la seva reacció en rebre els cops. Etxarri al servei de la falta feia el 59-37 de 6 metres. Vilaró de tres i Cazorla a l’ofensiu d’un aigua de la 13 obliguen Canut a aturar-ho amb 59-42 a 7:00.

Araújo, Tolo de tir lliure i Etxarri donen continuïtat a l’atac groc, amb les blaves pujant les línies i picant més enllà del límit. Vilaró era xiulada en ser canviada, una reprovació que responia aplaudint a la grada. Gardner a 3:16 enfilava la màxima (69-46) al contraatac