Lliga femenina

L’Spar Girona, sense problemes contra el Bembibre (81-64)

Cinquè triomf seguit de l’Spar Girona a la lliga, la primera volta del qual acabarà primer si divendres guanya a Tenerife i si el València perd a casa amb el Leganés o hi guanya per 10 menys que l’Uni després del 72-92 taronja a Las Palmas. Ser campió d’hivern vol dir jugar el primer partit de copa en dijous. Un dia a l’oficina per al conjunt gironí, amb Tolo imposant la seva superioritat en la pintura amb 10 punts seguits entre el final del primer quart i l’inici del segon, per acabar amb 18 com a màxima anotadora local i amb Murphy 15 (78-61). Per al Bembibre, Erin Whalen 31.

Sacsejada

Flores, Murphy i Labuckiene eren les novetats en el cinc inicial de Bernat Canut respecte el triomf contra el Cadí el dia abans de la Nit de Nadal i l’alera obria el marcador quan havien passat 13 segons, des de 6,75 m i, la pivot, també anotava de mitja distància encara al primer minut (5-3). La base sobre la botzina de la possessió feia el 14-7, d’ofensiu i després d’un 7-0 amb 4 punts seguits d’Araújo i 2+1 de Labuckiene (12-5). La gallega, ja amb les tres novetats en el cinc assegudes, després de pispar-li la pilota a Whalen –autora dels 5 punts visitants (5-5 de 3 i de 2)– creuava la pista per fer sola el 16-7 (11-2) que acabava amb temps mort del Bembibre a 4:24. Etxarri de mitja distància establia la màxima (20-9), després de la qual el segon triple de Whalen i les imprecissions locals en atac permetien un 2-5 per acabar el primer quart (22-14).

Tolo-sistema

L’Spar carregava el joc sobre Tolo a l’inici del segon quart i tres accions seguides de l’australiana, que enllaçava 8 punts des del 22-12, disparaven la diferència: 28-14. Amb Sykes creuada amb Víctor Mas i sense encert (0/2), Canut treia Gardner per Cornelius (30-14 assistència a Tolo) i, amb la cistella de Silva (30-16) davant la MVP de la lliga el curs passat Canut ho aturava a 6:21 (30-16). Sykes, ja de base, forçava una falta en atac després del triple de Gardner (33-18), que havia fet tap abans a Silva en una transició per la seva pèrdua. També arribant, Tolo recuperava el compte a 4:45 (35-18 temps mort visitant, amb Flores i Labuckiene per Sykes i ella) per establir la màxima de 17, però entre la 2-3 del Bembibre i els triples de Lacorzana i Palma (43-32 a tauler) la diferència es reduïa al descans: 44-32, 1/2 d’Araújo de 4,6 m.

Estira i arronsa

Gardner molt forçada al límit de la possessió (53-40), assistint Tolo per al 6è punt de l’australiana a la segona meitat (55-40,18è) i de tir lliure, recuperava la màxima 57-40) a 4:28, quan s’asseia per Sykes. Whalen des de 6,75 feia el seu 9è del tercer quart (57-43) i Murphy també de lluny el cinquè seguit (62-43). El triple de Parra enfilava la màxima (69-44), que Lacorzana reduïa a l’acabar el tercer quart (69-46).

Oh!

Sykes a 9:28 per acabar completava un alley-oop que li enviava Flores de 9 metres per obrir el seu compte anotador (71-46) i fer exclamar el Palau-sacosta. El quàdruple canvi visitant amb 73-48 a 7 minuts per acabar servia per veure dos triples més de Whalen (76-56, 5/7 a 4:19, temps mort local) després del segon de Parra (76-48, 2/3). Aijanen també s’apunava al triple (76-59) i quan Whalen superava la trentena la diferència es reduïa als 15. El 2-14 explica el temps mort gironí a mig minut, que servia per veure el 81-64 amb què Parra tallava el 2-16.