Eurolliga

Lluita, pròrroga i victòria

Bàsquet. Eurolliga. El Barça guanya a la difícil pista de l’Estrella Roja remuntant 12 punts en l’últim quart. Mirotic anota un triple en el darrer segon i força el temps suplementari

Estrella Roja 94 Barça 99

ESTRELLA ROJA:Vildoza, Nedovic (24), Lazarevic, Mitrovic (18) i Petrusev (24) –equip inicial–, Holland (7), Lazic, Dobric (14), Ilic, Markovic (3), Kuzmic i Bentil (4). 33/51 de 2 punts. 3/20 triples (1 Holland, Mitrovic i Dobric). 19/23 tirs lliures. 35 rebots (9 Petrusev). 19 assistències (7 Nedovic). 109 valoració (30 Nedovic).BARÇA:Satoransky (19), Laprovittola (7), Kalinic (7), Mirotic (12) i Vesely (10) –equip inicial–, Da Silva (3), Sanli (10), Abrines (14), Higgins (15), Tobey, Kuric i Jokubaitis (2). 18/34 de 2 punts. 17/29 triples (5 Satoransky, 4 Abrines, 2 Sanli, Higgins i Mirotic i 1 Kalinic i Laprovittola). 12/18 tirs lliures. 33 rebots (5 Vesely). 23 assistències (10 Satoransky). 111 valoració (28 Satoransky).PARCIALS:17-28, 23-15 (40-43), 25-14 (65-57), 19-27 (84-84) i 10-15 (94-99).

El Barça va aconseguir una important, treballada i molt lluitada victòria en la pròrroga a la complicada pista de l’Estrella Roja per 94-99. Els blaugrana van dominar bona part del partit, però van arribar a perdre de 12 punts en l’últim quart. Els jugadors del Barça sempre van creure en el triomf, i van saber anivellar el partit. Un triple espectacular de Mirotic en el darrer segon va forçar la pròrroga.

L’ambient en el Pionir de Belgrad, ple de gom a gom, no va intimidar els blaugrana, que van sortir molt centrats i van començar a dominar en el joc i en el resultat. Quatre triples de quatre intents de Satoransky van donar els primers avantatges (12-20). En l’inici del segon quart el Barça va arribar a la màxima diferència, de 15 punts (19-34), però aquí es va acabar l’encert. L’Estrella Roja, liderada per Petrusev (15 punts en la primera meitat i 24 en el partit), va fer un parcial de 17-0 i es va posat al davant (36-34). Els blaugrana van poder tallar la ratxa local, i Satoransky i Laprovittola, cinc punts seguits en l’últim minut, van situar un 40-43 en el descans.

En els primers minuts de la segona meitat hi va haver intercanvi de cistelles i Mirotic va anotar els seus primers punts. El conjunt serbi, amb el suport incondicional del seu públic, una intensa defensa i un recital de Petrusev, es va posar al davant i es va distanciar en el marcador fins al màxim avantatge de dotze en els primers minuts de l’últim període (69-57). Els triples del Barça, quatre d’Abrines, van tornar a situar els blaugrana en la lluita per la victòria i van empatar (79-79) a 1:09 del final. L’Estrella Roja es va tornar a avançar i un triple increïble de Mirotic en l’últim segon va enviar el partit a la pròrroga.

En els primers segons del temps suplementari l’entrenador, Saras Jasikevicius, va ser expulsat per dues tècniques seguides, però els seus homes van continuar centrats, sobretot en defensa, es van posar al davant i van mantenir un curt avantatge fins a aconseguir el triomf. Sis jugadors van anotar deu o més punts i Satoransky en va fer 19, amb 5 triples, mai havia anotat tants triples en l’Eurolliga.

Aquesta és una gran victòria per a nosaltres, després d’anar 12 punts a baix en l’últim quart. Ha estat una gran remuntada
El triple de Mirotic ens ha donat l’oportunitat de disputar la pròrroga i també molta energia