Eurolliga

L’Spar Girona es desfà en el final contra l’Schio (70-65)

Fi a la ratxa de victòries de l’Spar Girona, que queda en 7 per la derrota a Schio contra un rival directe que, liderat per Rhyne Howard (26punts), desequilibra la balança amb un 13-2 que establia la màxima del partit (68-58). Les locals, que acrediten 5/5 a casa, manen des del domini del rebot (48-34).

De més a menys

Sykes a pilota recuperada és la cinquena jugadora visitant que anota (9-13), amb les vermelles manant des del 0-5 –triple de Drammeh i Gardner al contraatac– perquè les locals no anoten fins a 6:59 i en la tercera opció en el mateix atac. L’exescorta del Sopron era la primera en repetir en suspensió (14-17) després del tir de Labuckiene (12-15), amb les locals a remolc des dels 5 punts seguits de Rhyne Howard (7-8 des de 6,75 m després del triple d’Araújo) gràcies al 17-7 en el rebot al primer quart (16-17).

Per darrera

Sottana dona el primer avantatge a l’Schio (18-17) i Mabrey, ja amb el cinc titular vermell a pista, la màxima a 6:21 (temps mort de Bernat Canut). Ndour al seu propi ofensiu l’estirava (25-21) amb l’Uni insistint de lluny (2/10 triples). Dos contraatacs seguits de Gardner empaten a 25 a 4:30 –temps mort local– però a Flores li fan dos triples a la cara (28-25 Verona i 31-27 Howard) i entremig falla un contraatac mal conduït per Drammeh. De fet, l’Spar només suma 5 punts i des de 4,6 m: 35-30 Gardner a 2 segons per la mitja part (29-15 rebots amb 10-11 a la cistella gironina).

Un malson

Howard des de 6,75 m davant la 2-3 i Mabrey contra individual fan el 40-32 a l’inici del tercer quart. Cornelius fa el tercer triple gironí amb la defensora passant el bloqueig directe per darrera (40-35) i de nou la número 1 de l’últim draft la clava de tres davant zona (43-37). La neerlandesa també repetia castigant la defensa local (43-42 a 4:15, temps mort de l’Schio) i la nord-americana després d’ofensiu (46-42, 5/9). Més ordenat, l’Uni trobava les interiors amb assistències de la seva base (48-46) i a 1:15 Sykes és la primera visitant a qui assenyalen falta després del descans (3 l’Schio). L’autora de la falta fa un tap espectacular a Zahui, falla una acció precipitada en atac i rep tècnica a 58 segons. Etxarri al límit de la possessió empatava a 49 i Martina Bestagno sobre la botzina el 52-49 amb addicional per tancar el tercer quart (38-26 rebots).

Un tres i no res

Murphy al tall assistida per Labuckiene i l’eslàlom de Gardner (52-53) posa l’Spar per sobre per primer cop des del seu 18-21, però Sottana s’apunta al triple (55-53). Murphy a 6:37 també (55-56) però 4 punts seguits de Howard (25) defensada per Sykes obligaven Canut a aturar-ho a 4:47. Però Cornelius no passa de mig camp i Mestdagh anota de tres (62-56) i, quan falla, Verona sola anota d’ofensiu (64-58). La belga a menys de 3 minuts recuperava la màxima (66-58) amb l’11-2 i Verona, fàcil, arribava a la barrera psicològica a 1:40 (68-58, temps mort gironí). Drammeh a 1:00 des de 6,75 m reduïa la diferència. Sykes en suspensió frontal a tauler encara més (68-63) a mig minut i entre Mabrey (1/2), Gardner (2/2) i Howard (1/2) tancaven el marcador al tir lliure.