Eurolliga

Quina ocasió perduda

Derrota de l’Spar Girona a la pista de l’Schio, que li clava un 13-2 quan s’havia posat per sobre (55-56, triple de Murphy a 6:45) malgrat la inferioritat en el rebot i els punts de Howard

L’Uni i tres equips més, empatats amb 5-4

Famila Schio 70 Spar Girona 65

BERETTA FAMILA SCHIO:Mabrey (5), Verona (7), Howard (26), Keys (4), Ndour (5) –cinc inicial–; Bestagno (3), Mestdagh (9), Sottana (8), Crippa, Penna i Zahui (3). 16/46 de 2, 8/22 triples (5 Howard i 1 Verona, Mestdagh i Sottana), 14/19 tirs lliures, 48 rebots (12 Keys), 14 assistències (4 Verona) i 79 de valoració (25 Howard).SPAR GIRONA:Drammeh (8), Araújo (7), Flores (2), Tolo (2), Gardner (15) –cinc inicial–; Cornelius (9), Murphy (5), Sykes (8), Etxarri (3) i Labuckiene (6). 16/38 de 2, 7/22 triples (2 Drammeh i Cornelius i 1 Araújo, Murphy i Etxarri), 12/13 tirs lliures, 34 rebots (6 Labuckiene), 11 assistències (5 Cornelius) i 70 de valoració (13 Cornelius).PARCIALS:16-17, 19-13 (35-30), 17-19 (52-49) i 18-16 (70-65).

L’Spar Girona ensopega en el que hauria pogut ser un pas de gegant en les seves aspiracions d’entrar als quarts de final de l’Eurolliga per tercer curs seguit. Un objectiu que difícilment cap equip tingui lligat en les dues últimes jornades –en queden cinc i hi ha quatre equips empatats amb 5-4–, en les quals l’Uni rep el Çukurova i visita l’Avenida. Serà el segon partit que li queda a Fontajau, contra l’últim equip amb què havia perdut abans d’enllaçar 7 victòries (64-50 en l’anterior desplaçament continental) i després de rebre el Mechelen dimecres que ve, d’una banda, i el segon a Salamanca en 5 dies perquè l’equip gironí juga el 25 de febrer (Lliga Femenina) i l’1 de març (Eurolliga) a Würzburg, on va caure en l’eliminatòria per a la final four el 2021 i el 2022.

Una llàstima perquè, malgrat no fer un bon partit, les vermelles havien sabut gestionar la falta d’energia per anar a remolc amb una inferioritat manifesta en el rebot (31 punts després d’ofensiu) i l’anotació de Rhyne Howard, dos aspectes que Bernat Canut lamentava no haver pogut frenar “embrutant el joc”, malgrat la superioritat física de les pivots locals i la qualitat de l’alera, número 1 de l’últim draft en la WNBA. Tot i això, es posaven al davant amb el triple de Murphy a 6:45 (55-56), però el desencert i el triple canvi de Cornelius –brillant en el tercer quart anotant dos triples (40-35 i 43-42) i assistint (48-46 Labuckiene), Araújo i Tolo per Flores, Etxarri i la lituana acabava amb un 13-2 que permetia les locals afrontar el desenllaç amb la màxima diferència a favor: 68-58 a 1:40.

S’apaguen

Howard va anotar 4 punts seguits defensada per Sykes i, després de temps mort gironí a 4:47 per al final, la base neerlandesa es va veure sorpresa per la defensa local i no va passar de mig camp, Mestdagh va penalitzar la pèrdua des de 6,75 m (62-56) i, quan va fallar el següent atac, Verona (1,70 m) va anotar sola d’ofensiu (64-58) una pilota que li va caure a les mans sota el cèrcol.

El 14-17 de Sykes sortint des de la banqueta és la primera acció en què una jugadora de l’Uni que havia anotat hi torna. Labuckiene era la sisena en sumar després d’un bon inici: 0-5 triple de Drammeh i Gardner al contraatac. Les locals no van anotar fins a 6:59 i ho van fer en la tercera opció en el mateix atac. Sottana va donar el primer avantatge a l’Schio (18-17), que continua sense perdre a casa (5/5), i el 18-21 de Gardner remuntant la línia de fons va ser l’últim avantatge vermell fins al 52-53 d’ella mateixa en un eslàlom marca de la casa. Sense encert de lluny (2/10 triples), dos contraatacs de la màxima anotadora visitant van empatar a 25, però a Flores li van fer dos triples a la cara (28-25 Verona i 31-27 Howard) i entremig va fallar un contraatac mal conduït per Drammeh. De fet, l’Spar només sumaria 5 punts i de 4,6 m en 4:30 abans del descans.

Howard des de 6,75 m davant la 2-3 i Mabrey contra individual van fer el 40-32 a l’inici del tercer quart, moment en què va arribar el pas endavant de Cornelius: 2 triples castigant la defensa del bloqueig directe per contrarestar els 3 de la canonera local (43-37 i 46-42, 5/9). Sykes a 1:15 era la primera visitant a qui van assenyalar falta en el tercer quart i, després de tap a Zahui, es precipitava en atac i, en la protesta, tècnica a 58 segons. Etxarri, al límit de la possessió des de 6,75 m, empatava a 49 i Martina Bestagno a l’últim instant feia el 52-49 amb addicional per tancar el tercer quart (38-26 rebots). El triple de Drammeh a 1:00 i Sykes en suspensió frontal a tauler (68-63) ajustaven el marcador amb vista als múltiples empats (83-63 a Girona), abans que els tirs lliures (2/4 les locals i 2/2 Gardner) deixessin el 70-65 en l’electrònic.

LES DADES

7
victòries
havia enllaçat l’Uni des de l’anterior partit europeu a fora, el 64-50 contra el Çukurova
31
punts
fa el conjunt italià després d’ofensiu. En el descans, 29-15 rebots amb 10-11 a la cistella gironina
Les dues pèrdues sortint de temps mort ens fan molt de mal. Són detalls que al final decanten la balança