Més bàsquet

Tornen les seleccions

Bàsquet. La Federació Catalana presenta els actes per celebrar els seus 100 anys amb l’anunci que al maig a Girona es tornarà a veure la selecció absoluta femenina i al juny a Manresa, la masculina

En un escenari emblemàtic com és la Pedrera de Barcelona la Federació Catalana (FCBQ) va donar ahir el tret de sortida del seu centenari. 100 anys de vida amb el bàsquet català bategant més fort que mai. Entre els molts actes que es viuran durant els pròxims 12 mesos, el president, Ferran Aril, va confirmar que el mes de maig tornarà la selecció absoluta femenina a Fontajau, a Girona, i que el mes de juny ho farà la masculina al Nou Congost de Manresa: “Encara no tenim dates confirmades, però per buscar rival hem d’esperar que passin les finestres FIBA del mes de febrer. Les aspiracions són importants i ens agradaria un rival europeu. La nostra il·lusió és tenir els millors catalans, tant de la NBA com de l’Eurolliga. Tots els jugadors amb els quals hem parlat s’han mostrat receptius.” Ja s’ha parlat amb Ricky i Marc Gasol, que volen sumar-se a la festa. També es va presentar el web on es podrà trobar tota la informació dels esdeveniments previstos, i també es va destacar que hi haurà una exposició itinerant de la història del bàsquet català arreu de Catalunya. També es va explicar que es farà el Campionat d’Espanya mini de seleccions a Tarragona i Salou, el curs d’entrenador superior es farà en terres catalanes i hi haurà el Programa Erasmus + Promise de bàsquet Femení. L’acte va ser presentat per la periodista Olga Viza amb el regidor d’Esports de l’Ajuntament barceloní, David Escudé; el diputat d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs; la secretària general de l’Esport, Anna Caula; el president de la UFEC, Gerard Esteva, entre d’altres, o històrics com ara Eduard Portela o Pere Sust.

LES REACCIONS

Volem tenir els millors jugadors catalans tant de l’NBA com de l’Eurolliga, hi estan predisposats
Ferran Aril
PRESIDENT DE LA FCBQ
Catalunya sempre ha estat un motor de l’esport per a Espanya i el bàsquet n’és una mostra més
Antonio Martín
PRESIDENT ACB
Som el que som perquè durant 100 anys molta gent ha fet un gran esforç amb molta il·lusió
Anna Caula
SECRETÀRIA GENERAL L’ESPORT

Aquell Catalunya-Croàcia del 2002

Per trobar l’últim partit d’un amistós de la selecció absoluta ens hem de remuntar al 2018, quan el combinat femení va jugar contra Montenegro a Fontajau. En categoria masculina, però, ens hem de remuntar 18 anys enrere per viure un partit internacional. Va ser el 2005 al Palau Olímpic contra Cuba. Posteriorment s’han jugat partits però sense els jugadors top en la Copa de les Nacions, on també hi havia les seleccions del País Basc i Galícia o un partit contra Angola que es va disputar a Balaguer amb jugadors LEB. El rècord va ser el 2002 quan al Palau Sant Jordi van assistir 16.471 en un Catalunya-Croàcia amb Pau Gasol i Raül López entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)