Eurolliga

El treball dur té el seu premi

Bàsquet. Eurolliga. El Barça s’imposa a la complicada pista del Baskonia i suma una victòria molt important. El conjunt basc havia guanyat vuit dels nou partits jugats davant la seva afició

Baskonia 78 Barça 85

CAZOO BASKONIA:Sedekerskis (16), Díez, Thompson (10), Kotsar (10) i Giedraitis (11) –cinc inicial–; Howard (7), Raieste, Marinkovic (6), Enoch (6), Costello, Hommes (12) i Kurucs. 19/27 de 2 punts. 8 triples (2 Marinkovic i Hommes, 1 Howard i Sedekerskis). 16/20 tirs lliures. 25 rebots (6 Sedekerskis). 14 assistències (5 Thompson). 84 de valoració (23 Sedekerskis).BARÇA:Kalinic (9), Satoransky (11), Laprovittola (6), Tobey (3) i Mirotic (15) –cinc inicial–; Da Silva (7), Sanli (8), Abrines (3), Higgins (6), Kuric, Jokubaitis (13) i Nnaji (4). 22/39 de 2 punts. 8/25 triples (2 Kalinic i Satoransky i 1 Laprovittola, Abrines, Tobey i Mirotic). 17/23 tirs lliures. 40 rebots (7 Kalinic). 19 assistències (4 Satoransky i Kalinic). 96 de valoració (18 Mirotic).PARCIALS:28-28, 12-19 (40-47),23-17 (63-64) i 15-21 (78-85).

La pista del Baskonia s’havia convertit pràcticament en un fortí en l’Eurolliga i el Barça la va assaltar i va aconseguir una important victòria per 78-85. El conjunt basc havia guanyat vuit dels nou partits jugats davant la seva afició en l’Eurolliga, els darrers sis de manera consecutiva, però no va poder evitar que un conjunt blaugrana sòlid, treballador i que va saber patir en determinats moments s’emportés la victòria. El Barça va destacar en el rebot i en va agafar 40, 22 dels quals van ser en atac tenint noves oportunitats d’anotar. En el conjunt blaugrana va tornar a jugar Satoransky després de superar la seva lesió, que el va tenir cinc partits de baixa, i va ser titular. Va tenir una gran actuació amb 11 punts i quatre assistències en 21.45 minuts jugats. Mirotic va ser el màxim anotador amb 15 punts i el més valorat amb 18.

Triples per començar

Els blaugrana van iniciar el partit amb un encert espectacular en els llançaments de tres punts i les seves cinc primeres cistelles van ser triples, sense cap errada (5/5), i es van situar amb un 7-15 al seu favor. El jugadors del conjunt basc, però, van reaccionar i després d’un parcial de 9-0 es van avançar en el marcador per primer cop (18-17). La igualtat es va mantenir en el joc a la pista i el resultat en el marcador fins al final del primer període (28-28). En l’inici del segon quart, els blaugrana es van tornar a distanciar amb una bona defensa i encert en atac i van aconseguir el seu màxim avantatge d’11 punts (33-44) quan quedaven 2 minuts per al descans. Es va arribar a la mitja part amb un 40-47 pel Barça.

Malgrat que el conjunt blaugrana es va mantenir sempre al davant, el Baskonia va fer un bon tercer quart, sobretot en defensa, i a poc a poc i sense pressa va anar retallant diferències i es va apropar en el marcador fins a situar-se a només un punt del Barça (63-64) al final d’aquest tercer període. En els darrers 10 minuts, els blaugrana van mantenir la calma davant l’intent del Baskonia de remuntar, que va ser infructuós. El conjunt basc va intentar solucionar el partit amb llançaments de tres punts i no va estar gens encertat, va acabar amb un 8 de 28 triples. El Barça ho va saber aprofitar, es va tornar a distanciar i va tornar al seu màxim avantatge d’11 punts (70-81) quan faltaven dos minuts i mig per al final. Un últim intent del conjunt basc per entrar en el partit va ser controlat pels blaugrana, que es van imposar per 78-85. El Barça ha sumat 13 victòries i continua en el grup capdavanter en espera de visitar la pròxima setmana la pista del Real Madrid.

40
rebots
va agafar el Barça a la pista del Baskonia, 18 en defensa i 22 en atac. Kalinic en va agafar 7.