Eurolliga

Victòria de molt valor per a l’Spar Girona a Miskolc (56-74)

L’Uni, que suma el segon triomf com a visitant, iguala el seu rècord de victòries a la lliga regular (7) a manca de dues jornades

Pas de gegant de l’Spar Girona per classificar-se per als quarts de l’Eurolliga per tercer any seguit, amb la segona victòria fora de casa, a Miskolc amb average particular inclòs (58-64 a Fontajau), igual que amb l’Schio i el Sopron, a qui l’Uni té per sobre. I això que Binta Drammeh, amb molèsties, s’afegia a la nòmina de baixes –Giedre Labuckiene– per molèsties musculars. Bernat Canut apostava per Sykes de base titular, amb Gardner i Murphy al perímetre i Flores i Etxarri com la primera rotació de pes –entraven a 4:31. Arella Guirantes, la jugadora franquícia de les locals, tampoc podia jugar. La bona defensa i els 9 triples de l’equip gironí, les claus per decidir el duel amb un 0-12 final.

Araújo a la primera possessió des de 6,75 m i Tolo de 4,6 signaven el 0-5 inicial i només Green d’ofensiu feia mal a la defensa gironina (8-12, 6è punt de l’anglesa). El segon triple visitant és el de Gardner (6-10) i Tolo entrant per Araújo a 3:32 enfilava la màxima (8-16) assistida per Flores amb l’Uni sense anotar amb l’australiana asseguda. Parra per Murphy a 1:21 feia seure la última titular de l’Spar, molt actiu al darrera (6 pèrdues locals al primer quart) i superant la barrera psicològica a l’últim minut (10-21 Flores de fora cap a dins) de l’últim quart (12-21).

Dues accions de qualitat de Gardner establien una nova màxima (12-25) però entre el primer triple local (Kanyasi) i la segona de Tolo, les dues al segon quart i les dues en atac, s’encenien les alarmes. El triple d’Araújo a recuperació d’Etxarri i Sykes també a pilota recuperada arrodonien el marcador: 15-30 a 6:24, temps mort local. Araújo tallava una ratxa de cinc atacs seguits desaprofitats, d’1x0, i Murphy es rescabalava dels 4 atacs seguits fallats des de 6,75 m (22-36). La 2-3 del Miskolc i dues cistelles fàcils de Garbin d’ofensiu (8 a la primera meitat) deixaven el (29-38) al descans (21-17 rebots).

Tolo (29-40), Gardner (31-42) i Araújo de tres i de dos (35-47) mantenien el coixí i Sykes recuperava la quinzena amb un triple a la cantonada (35-50). Kanyasi agafaca la responsabilitat en atac (39-50 17è punt). Parra a cistella passada contra la 2-3 i des de la pintura i Araújo de fora cap a dins responien la internacional hongaresa (39-54). Parra de 6,75 m enfilava la màxima (41-58) però Bernath li forçava la falta llançant de tres a 6 segons (44-58 3/3).

La porta enrere de Kanyasi a Flores arrodonia la barrera psicològica (50-60). Tolo des de sota era l’antídot a la 2-3 (46-60 i 52-62) i, ara de lluny, rescatava l’atac gironí (52-64). Murphy i Araújo de tres completaven el 0-9 (52-69) a 4:53. Un altre triple de Gardner establia la vintena (52-72, 0-12). Bernat Canu treia Berta Ribas a 1:09 (54-74 Flores de tir lliure)