Eurocopa

Una alegria històrica

Bàsquet. Eurocopa. El Cadí la Seu es classifica per als quarts per 6 punts de marge gràcies a un espectacular parcial de 0-12 en els últims tres minuts

Flammes Carolo 77 Cadí la Seu 65

FLAMMES CAROLO:Bouderra (4), Colley (10), Chevaugeon (17), Milic (19) i Fraser (15) –cinc inicial–; Tanqueray (4), Adonis (3), Diallo i Tahane (5). 20/43 de 2 punts. 6/20 triples (2 Chevaugeon i 1 Colley, Fraser, Tanqueray i Adonis). 19/23 tirs lliures. 31 rebots (7 Fraser). 25 assistències (6 Bouderra). 96 valoració (20 Milic).CADÍ LA SEU:Watts (12), Ramette (4), Soler (5), Strautmane (6) i Kovacevic (13) –cinc inicial–; Bahí (18), Raventós (4), Brotons, Pujol (1) i Tunstall (2). 14/30 de 2 punts. 8/28 triples (4 Bahí i 1 Ramette, Soler, Watts, i Kovacevic). 13/29 tirs lliures. 47 rebots (8 Soler i Kovacevic). 15 assistències (4 Ramette). 70 valoració (22 Bahí).PARCIALS:23-13, 24-18 (47-31), 14-15 (61-46) i 16-19 (77-65).

El Cadí la Seu ha escrit una espectacular pàgina de la seva història amb la classificació per als quarts de final de l’Eurocopa. No només pel fet d’accedir a aquesta eliminatòria europea en què mai havia participat, sinó també per la impressionant manera com ho ha aconseguit. El conjunt urgellenc va perdre a la pista del Flammes Carolo francès per 77-65, 12 punts de diferència, en la tornada dels vuitens de final, però es va classificar per 6 punts de marge, ja que en l’anada havia guanyat de 18 punts (72-54).

A falta de només tres minuts per al final, el Cadí la Seu perdia el partit de 24 punts (77-53), i l’eliminatòria per 6 punts. Les urgellenques van treure forces d’on no n’hi havia, van trobar l’encert que els havia faltat en força minuts i van mantenir les ganes i la lluita que els va caracteritzar durant tot el partit. Tota aquesta combinació les va portar a fer un impressionant parcial de 0-12, amb tres triples –dos de Bahí i un de Wats–, una cistella de dos de Tunstull i un tir lliure de Ramette, i a tornar a posar l’eliminatòria al seu favor amb el 77-65 final.

El partit va començar malament per al Cadí (7-0), i sempre va anar a darrere en el marcador. A tres minuts del descans el conjunt francès es va situar a davant en l’eliminatòria (38-19) per primera vegada en el partit. Les urgellenques van saber jugar al límit de l’eliminació durant molts minuts; en cap moment van cedir i també van tenir bons minuts en què es tornaven a apropar en el marcador (54-46) i a entrar en l’eliminatòria.

El rival del Cadí la Seu en els quarts de final serà el Galatasaray Cagdas turc, que es va mostrar molt superior al Montpeller francès i el va guanyar en els dos partits, 88-75 en l’anada i 57-67 en la tornada. Les urgellenques jugaran a Turquia el 23 de febrer i la tornada la jugaran a casa el 2 de març.