Lliga femenina

L’Spar Girona consolida el lideratge amb el triomf sobre el Saragossa (72-69)

L’Spar Girona es fa fort en el lideratge de la lliga amb la seva victòria contra el Casademont, amb qui va perdre a Saragossa. 21 punts de Sykes, autora dels últims 5 de l’Uni, que du 11 victòries seguides a la lliga.

Araújo obre el marcador amb un triple al límit de la primera possessió i, els següents punts de l’Uni, son de Murphy d’ofensiu (5-10) després del temps mort de Bernat Canut, amb un 0-10 en contra que completava Lara González al tercer intent (6-10 rebots al primer quart, 4-5 a la cistella local). Els primers punts de Gardner son a 4:25 (9-12) i, la primera falta visitant, a 4:05 (Geldof). Sykes s’estrena en transició a 3:12 (13-12, temps mort visitant i rotació completada). Labuckiene a 16 1:57 empatava amb addicional assistida per Parra, que després d’un tap de la lituana clavava el segon triple vermell (19-16). Sykes a pèrdua de Tate forçada per Flores enfilava la màxima amb el 8-0 (21-16) i Gatling amb addicional fallat era la última en anotar al primer quart (21-18).

Fiebich de tres i dues accions de Gatling, amb l’Spar incapaç d’anotar amb Sykes asseguda, permeten veure un 0-9 (21-27) que acaba amb el temps mort gironí a 6:28 i el cinc inicial de nou al parquet amb la tornada de Sykes i Murphy, que anota de tres a 5:06. La resta de punts vermells venen del perímetre, fins que Araújo sobre la botzina i a tauler tanca la primera meitat (32-34).

El tercer quart comença amb intercanvi de cops: entre Tolo i Gatling, Gardner i Ortiz des de 6,75 m (37-41) i Sykes i Tate enllaçant 5 punts amb addicional (42-46). La visitant en fa dos més, Flores s’apunta al triple (45-48) i les visitants ho paren a 3:46 amb 49-52 per plantejar una defensa zonal que obliga Canut a recórrera Sykes i Murhy a 2:34 (51-55). Fiebich de fons amb un 1 segon de possessió amplia el marge (51-57), reduït per 7 tirs lliures sense error i una cistella de Labuckiene (56-57 Sykes, coixa, que falla el segon).

Flores forçant la falta a Ortiz des de 6,75 m posa l’Uni per davant a l’inici de l’últim quart (59-57). Tate trepitjant la línia empata al límit de la possessió i Sykes a 7:30 acabada de sortir fa el 61-59 en suspensió i, mentre Tate falla, Gardner i Flores no ho fan de fora cap a dins: 65-59 a 6:03, temps mort blanc amb la màxima vermella. Flores amb una altra entrada a 4:10 l’enfila (67-59) i Gatling a 2:32 des de 5 metres fa la segona cistella visitant del quart (67-61).Ortiz a 1:59 amb addicional ajusta el marcador (67-64). Sykes sobre la botzina rescata l’atac gironí (69-64) i a 57 força la falta per anar a 4,60 m havent fallat els tres anteriors: 71-64. Fiebich a 46,5 fa un triple estratosfèric (71-67) i Bernat Canut demana temps, després del qual Araújo no troba Tolo i Vega fa el 71-69. Sykes torna a la línia a 4,5, falla el primer i fa el segon: 72-69, temps mort del Casademont, que acaba amb pilota a Gimeno de tres qiue fa aigua.