ACB

El Barça remunta contra el València i es manté invicte a casa (81-75)

El Barça ha tancat avui la setmana de tres partits amb una victòria molt treballada i amb una remuntada èpica inclosa contra el València (81-75) després d’haver anat per sota de 15 punts en el segon quart (26-41). El triomf li permet mantenir la condició d’invicte al Palau en l’ACB aquest curs i seguir de ple amb 16-3 en la lluita pel lideratge contra el Madrid, que juga aquest tarda a casa davant del Lenovo Tenerife (18.30 h) a la recerca del seu seu setzè triomf. Jokubatis, amb 13 punts i 20 de valoració i Laprovittola, 19 punts i 18, han estat fonamentals en la revifada al costat de Mirotic (13 punts), però el triple clau l’ha clavat Abrines en el darrer minut. La millora defensiva a partir del tercer quart i l’aposta pel joc col·lectiu en atac expliquen alhora el perquè de tot plegat.

La defensa del València ha ofegat el Barça en el primer quart (14-24). Claver ha assecat Mirotic (0/3) i l’equip s’ha estavellat en el tir de tres (1/5). Del 6-7 s’ha passat al 6-17, un parcial que ha fet mal i que ha reflectit la superioritat del conjunt d’Àlex Mumbrú, amb Jones i Alexander inspirats en atac. Jokubaitis ha donat més empenta al’atac però res no ha canviat en la decoració global. L’equip taronja ha gaudit d’una màxima diferència de 13 punts (11-24). Laprovittola ha fet dues faltes de seguida i l’equip, anàrquic, ha perdut massa pilotes. El València ha arribat a gaudir de 15 punts de marge en el segon quart (26-41 després d’un triple del Papi Rivero, que ha fet 2/2). L’aparició de Vesely en el joc interior i una major dosi del joc col·lectiu que Saras ha reclamat en el temps mort (22-36 després d’un parcial de 4-12) ha maquillat una mica el resultat al descans (32-43).

Laprovittola ha comandat la remuntada en l’inici del tercer quart amb dos triples i una assistència que Mirotic, molt més resolutiu a pesar de Claver i que ha entrat definitivament en el partit, ha convertit. El montenegrí. a més, ha posat el Barça a només 3 punts (46-49). La millora en la intensitat defensiva ha estat clau per assecar els visitants. Un triple de Mirotic ha acostat del tot els blaugrana (51-52) però Webb ha clavat 5 punts seguits, amb un triple i un palmeig (51-57). El València, endormiscat, ha tornat. Temps de Saras. Nnaji, pletòric i fonamental amb 4 punts seguits, i Mirotic, que ja en duia 13, capturant un rebot en atac, han establert l’esperançador 57-59 (25-16 de parcial) al final del tercer quart amb un mon encara per davant.

Un triple de Satoransky ha posat per primera vegada per davant el Barça (62-61), que ha marxat de tres dos cops (67-64 i 69-66) i que ha entrat als darrers 4 minuts amb 4 de marge (74-70) després d’un 2+1 de Kalinic. El València ha intimidat de nou (74-73). Jokubaitis ha penetrat amb determinació (76-73) però Jones ha replicat (76-75). En el darrer segon de la possessió, Abrines s’ha apoderat d’una pilota dividida i ha clavat un triple, els seus primers punts (79-75). Altre cop Abrines, baluard en defensa, ha robat la pilota en l’atac posterior del València a 26.3 del final. Dos tirs lliures anotats per Jokubaitis han acabat d’enllestir (81-75).