Eurolliga

Salamanca, de nou el final europeu de l’Spar Girona (74-63)

Würzburg és per tercer any seguit la pista en la què l’Spar Girona s’acomiada de l’Eurolliga, aquest cop en el final de la fase de grups amb la segona derrota en quatre dies de l’Uni a Salamanca. El 10-0 després del primer avantatge gironí (23-24 Murphy) igualava la màxima local (15-6, triple d’Onyenwere) al descans (33-24). 11 punts de Gardner –màxima anotadora del partit amb 22– al tercer quart ajusten el marcador (44-42), però tres triples de l’Avenida (10/15) enfilen la màxima a l’inici de l’ultim quart: 62-49 Onyenwere (3/3). La pitjor notícia, la lesió de María Araújo

Punteria

Dos triples seguits, de Vilaró i d’Onyenwere (15-6), obligaven Bernat Canut a aturar el partit a 4:00 amb el 7è punt de la nigeriana, que havia fet el 5-0 i el 9-5 al contraatac. Flores sobre bot feia el segon triple vermell (15-9, el primer és el 5-8 d’Araújo, que replica el 3-0 de Carleton a la primera possessió del partit) i, des de la millora al darrere, l’Uni ajustava el resultat mitjançant Murphy al límit de la última possessió gironina del primer quart (19-16) malgrat el 12-6 en rebots (5-2 pèrdues).

Per davant

Murphy empata a 23 a 5:58 i a 5:47 dona el primer avantatge a l’Spar Girona amb el tir lliure de la tècnica a Onyenwere. Reisingerová havia començat el segon quart amb 4 punts (2/4 tirs lliures) i un tap a Gardner, que no s’arronsava i lligava dues accions individuals de mèrit (22-20). Carleton completa el 7-0 després de temps mort de Pepe Vázquez (30-24), després del qual Nogic enllaçava un triple i 2/2 tirs lliures, la xacra visitant (3/7). Canut ho aturava a 2:02 i Cazorla amb 1/2 de 4,6 m i una entrada fàcil per la dreta tornava a situar la màxima a la mitja part amb el 10-0 (33-24).

El factor G

La pèrdua de Sykes a 6:22 és el primer atac de l’Spar Girona en què no anota al tercer quart, que comença amb dues accions seguides de Tolo (35-28) i 9 punts seguits de Gardner (42-37). Vilaró de fora cap a dins fa el 44-37 a 5:00. El 16è punt de l’escorta de les Sky, l’11è del tercer quart, és el 44-42. Però falla un triple i una entrada i, quan rep un cop de Fasoula que l’envia al parquet a 1:54 en la lluita per un rebot, la perd després i Rodríguez de 6,75 m amplia el marge (50-42). El triple de Carleton (53-44) i la falta en atac de la 35 vermella (3a), desfermen l’eufòria a Würzburg, que s’encén amb l’antiesportiva de Domínguez a Gardner a 7,8 un cop revisada amb vídeo: 53-46.

Massa cruel

Dos triples de Vilaró en els dos primers atacs locals de l’últim quart estableixen la màxima (59-46) i la resposta de Murphy (59-49) entra en l’intercanvi de cops al qual s’hi afegeix Onyenwere de lluny (62-49). La quarta de Gardner i l’entrada de Cazorla fan que Canut ho aturi a 7:17 (64-51). Carleton (67-53) i Domínguez de (70-56) 6,75 m, amb Flores també de lluny entremig (67-56). Araújo també suma de lluny (72-61) i a 29,9 segons es fa mal al genoll dret en una entrada que fa que deixi la pista amb l’ajuda de Cazorla i Vilaró, les que la defensaven.