Eurolliga

La paritat, insuficient

Adeu. L’Uni tanca la seva cinquena presència en l’Eurolliga amb 8-8, 30-40 sumant les anteriors i 55-48 en vuit anys seguits jugant a Europa

La cinquena participació de l’Uni en l’Eurolliga, la quarta seguida, s’acaba amb l’Spar Girona de nou amb un balanç de 7-7 en la fase de grups, el mateix que el curs passat el va enviar als quarts de l’Eurocopa. La FIBA ha eliminat aquest curs l’accés dels cinquens i sisens dels grups de la màxima competició a la segona i, d’aquesta manera, el camí continental del conjunt gironí s’acaba de nou a Salamanca.

L’estrena del club gironí en les competicions europees és en l’exercici 2015/16, després del primer títol de lliga, i es tanca amb 4-10 (4-3 a Fontajau). L’Uni, per això, es donaria a conèixer en l’Eurocopa, en què cada any se superava. Primer fins a l’eliminatòria de 8 (6-1 i eliminades per l’AGÜ Sport), després fins als quarts (9-3 i amb el Galatasaray de botxí) i finalment a semifinals amb el BLMA el 2019 (10-4) en el curs de la segona Lliga Femenina. El 2020 el balanç en el retorn a l’Eurolliga va ser de 6-8, gràcies al primer triomf a fora de casa, a Montpeller ( jornada 14).

La tercera presència en l’Eurolliga és superant una prèvia, a partit únic contra el Sepsi de Rebekah Gardner (76-54). El balanç en l’edició de les bombolles, la primera que s’acaba a Salamanca per a l’Uni, és de 4-5 (3-3 en la fase de grups i 0-2 en els quarts d’anada i tornada a la mateixa pista). El curs passat, 8-9 afegint-hi el play-off de quarts amb l’Avenida, al millor de tres i, aquest, 8-8 comptant la prèvia amb el Villeneuve de Kennedy Burke.

30-40 en l’Eurolliga i 55-48 afegint-hi l’Eurocopa, amb el 7 com un sostre de vidre en la fase de grups en què, aquest any, les derrotes a la pista del Mechelen (77-67) i a casa amb el Miskolc (58-64) han pesat massa en l’equipatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)