Eurolliga

Ase magre, ple de mosques

Bàsquet. María Araújo, que va prendre mal a Salamanca i està pendent de diagnòstic, s’afegeix a la llista de lesions de l’Spar Girona: Irati Etxarri, Nora Galve i Binta Drammeh

La caiguda de María Araújo a Würzburg amb el partit perdut i l’eliminació europea consumada contra l’Avenida és la gota que fa vessar el got d’una temporada desgraciada quant a lesions. Amb l’adjectiu glaçades, il·lustrava el tècnic, Benat Canut, el sentiment que va viure l’equip arran del dolor de la seva companya. Canut també expressava la voluntat de fer anàlisi en una temporada molt condicionada fins ara per lesions, sobretot als genolls: “Haurem d’analitzar per què ens ha passat”, afirmava en clau de lesions. La valenta jugadora de l’Spar Girona, tot orgull, va creuar la pista amb velocitat i empenta quan ja no hi havia res a fer i va acabar plorant a terra i fent gestos molt alarmants tocant-se el genoll dret, el mateix que l’havia obligat la temporada anterior a passar per la sala d’operacions. “Aquesta nit tots els que formem part de la família de l’Uni Girona estem tocats, però som un equip lluitador i sempre ens aixequem”, piulava el president Cayetano Pérez minuts després de la doble desgràcia.

Nora Galve, amb un trencament complet del lligament encreuat anterior (LCA) del genoll dret que la va obligar a passar per la sala d’operacions, va ser la primera i esgarrifosa baixa de llarg recorregut del curs. La sueca Binta Drammeh, també absent a Salamanca, es va fer una ruptura de grau1 del múscul psoes ilíac esquerre al novembre i torna a estar lesionada a la mateixa zona. La pivot navarresa Irati Etxarri, el fitxatge estatal de l’any, també fa setmanes que està de baixa per una altra lesió de llarg recorregut –una ruptura aguda del lligament encreuat anterior del genoll esquerre– i engreixa la nòmina de contratemps físics que ha assotat el club gironí aquesta temporada.

Altres tipus de baixes

A les desgràcies físiques s’hi afegeix la marxa a misses dites de la base neerlandesa Laura Cornelius, fitxada pel Çukurova de Roberto Íñiguez, rival en la Lliga Europea, o el baix rendiment de Crystal Bradford en l’inici de curs, que no forma part del grup.

Amb tot, l’Spar Girona, que ha perdut dos partits seguits a Salamanca amb una rotació de vuit jugadores però que ha competit –sobretot el de lliga de diumenge– és segon en la lliga rere el València i amb l’average favorable respecte de l’Avenida, va guanyar la supercopa i ha estat a un pas d’accedir als quarts de final de la Lliga Europea competint contra els millors equips del continent. Ara toca fer pinya i sobreposar-se, com tantes vegades han fet l’equip i el club.

Arriba Bankolé

En un dia dur, l’Spar Girona va beneir l’arribada d’Ornella Bankolé (1,81 m, 1997), a qui va anar a rebre ahir a l’aeroport. La incorporació de l’alera francesa és aire fresc per a Bernat Canut, molt limitat de recursos. L’Spar Girona té una altra batalla contra els rivals i les circumstàncies diumenge a Fontajau contra el Jairis (18 h), l’antepenúltim.

El Partit de Totes

L’Uni torna a organitzar El Partit de Totes. Al llarg del matx de diumenge es faran diferents actes i reconeixements a figures femenines referents. Les jugadores, a títol d’homenatge, lluiran a les samarretes el nom de les dones, un acte central que es va estrenar per primera vegada la temporada passada i que homenatjarà Kathrine Switzer, Anna Maria Molina de Haro, Mercè Guix i Passola, Pili Fernández Rosado, Victòria Tuscà, Maria Busquets, Conxita Pascual Font, Montserrat Minobis i Puntonet, Montserrat Tresserras Dou, Encarna Hernández Ruiz, Montse Vila i Batllori, Lorena Capel López i Pepita Palomeras Maspoch.

Patrocini

Atesa pel doctor de l’Avenida i avui, a Girona

María Araújo va ser visitada al mateix pavelló de Würzburg pel metge de l’Avenida, que li va posar gel i no es va pronunciar respecte de la lesió. Araújo i la directora esportiva, Laia Palau, van marxar ahir cap a Madrid per agafar el TAV i tornar a Girona com més aviat millor. La jugadora gallega serà sotmesa avui al matí a les proves pertinents per determinar l’abast de la lesió al genoll dret, del qual va ser operada l’abril del 2021 pel doctor Xavier Casanova a la clínica Onyar després de fer-se mal en un entrenament i es va perdre tot el tram final del curs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)