Lliga femenina

No hi ha pitjor pronòstic

L’Uni Girona confirma la lesió del lligament encreuat anterior del genoll dret de María Araújo, la mateixa que es va fer fa gairebé dos anys

La malastrugança s’ha instal·lat al vestidor de l’Spar Girona i la lesió que es fa María Araújo a mig minut per acabar el partit de dimecres a Salamanca, amb l’eliminació de l’Eurolliga consumada (74-63), és un trencament del lligament encreuat anterior del genoll dret. És la mateixa que havia tingut, la capitana, fa quasi dos anys abans que comencés el play-off de la Lliga Femenina. La seva última aparició era contra l’Avenida a casa (67-74, 27 de març del 2021).

Araújo (1,87 m, 1997) ho havia jugat tot, en les competicions FEB –25 partits comptant la supercopa, amb 8,4 punts, 7,2 rebots i 11 de valoració de mitjana en 25:45– i en l’Eurolliga –16 amb 8,1, 7,1 i 9,3 en 27–, competició en què va jugar 36 minuts en els dos últims partits –contra el Çukurova hi va haver pròrroga (73-74)– per la lesió d’Irati Etxarri (1,89 m, 1998), també de LCA, el 16 de febrer a València en el primer partit després de la finestra FIBA a 8:23 per acabar. En la lliga, des que la navarresa, amb qui compartia rotació a l’Uni –totes dues van anar convocades amb la selecció espanyola a Romania i a Islàndia–, no juga, la gallega ho fa 27:33 en el 85-66 contra el Gran Canària i 35:51 diumenge a Würzburg (78-76).

Nora Galve (1,76 m, 2001), fitxada el 19 d’agost per complir la normativa i cobrir la quarta llicència de jugadora de formació –a més de les tres lesionades de llarga durada i Laia Flores–, no arriba a debutar perquè a l’octubre es fractura el lligament encreuat anterior en un entrenament a Fontajau, quan afrontava la recuperació de la lesió que es va fer el 30 d’octubre del 2021 amb el Lima-Horta en la Lliga Challenge.

El pitjor pronòstic d’Araújo es fa públic hores després que Ornella Bankolé (1,81 m, 1997), fitxada dimarts, el dia que es tancava el mercat i per omplir el buit que va deixar Laura Cornelius, la base neerlandesa que se’n va anar al Çukurova; superi el primer reconeixement mèdic com a jugadora de l’Spar Girona. La francesa ja tenia la fitxa activada ahir i, per tant, demà debutarà contra el Jairis a Fontajau. La seva arribada des de la lliga francesa –ve del Bourges, quart del grup A de l’Eurolliga– es du a terme l’últim dia en què es podia donar d’alta una jugadora que necessiti transfer. Des de dimecres, qualsevol fitxatge –l’Uni en podria fer dos, respectant la quota de jugadores de formació– ha d’arribar d’un equip FEB.

Bernat Canut continua tenint, doncs, vuit jugadores mentre Binta Drammeh no es recuperi de la lesió muscular que es va fer per tercer cop aquesta temporada, abans de la finestra FIBA i inicialment diagnosticada amb un temps de baixa de 10 dies.

LES DADES

3
lesions
de LCA a l’Spar: Nora Galve, a l’octubre; Irati Etxarri, el 16 de febrer, i la capitana, dimecres
0
partits
s’havia perdut en tot el curs Araújo, que en tres dels últims quatre duels supera els 35 minuts
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)