Lliga femenina

Got mig ple o mig buit?

L’Spar Girona, liderat per Gardner i Sykes (43 punts entre totes dues), es retroba amb la victòria a la pista de l’Ensino

Bankolé, al cinc inicial, es fa mal al genoll a 3:34 del final del tercer quart i no surt més

Ensino 58 Spar Girona 72

DURÁN MAQUINARIA ENSINO:Olaeta (5), Prieto (12), Ginzo (8), Aliaga (10), Giomi (8) –cinc inicial–; Segura, Castedo (3), Ivanovic (4), Miller, Roundtree (8), Martiáñez i Fernández. 16/47 de 2, 5/18 triples (2 Prieto i Aliaga i 1 Olaeta), 11/16 tirs lliures, 39 rebots (7 Prieto), 13 assistències (4 Olaeta) i 41 de valoració (8 Prieto, Giomi i Roundtree).SPAR GIRONA:Bankolé, Murphy (2), Tolo (10), Gardner (24), Sykes (19) –cinc inicial–; Flores (2), Parra (6), Labuckiene (9) i Ibern. 20/48 de 2, 4/15 triples (2 Parra i 1 Sykes i Labuckiene), 20/24 tirs lliures, 45 rebots (13 Tolo), 11 assistències (3 Gardner) i 94 de valoració (28 Gardner).PARCIALS:14-18, 17-18 (31-36), 10-15 (41-51) i 17-21 (58-72).

Victòria de l’Spar Girona, a Lugo en el primer partit de la sèrie de tres en tres setmanes fins a la copa i després de l’eliminació europea que va desembocar diumenge en la pitjor ratxa de resultats del curs, quatre derrotes seguides amb el 58-76 a Fontajau contra el Jairis.

“Haurem de fer proves però no té bona pinta”, va dir Bernat Canut sobre el mal gest d’Ornella Bankolé a 3:34 del final del tercer quart, el primer dia que era titular amb l’Uni i que li va impedir tornar. És la cara B d’un triomf fonamentat en els punts de Gardner (24) i Sykes (19), protagonistes del 0-11 que va encarrilar el duel després de mitja part (33-47 a 4:04). “Hi ha molta preocupació per tot el que ens està passant i ja estem tremolant”, va dir Bernat Canut a FEB.tv.

D’inici a fi

La primera possessió del partit la va completar Sykes de 6,75 m en un lateral després que les cinc visitants participessin en l’atac. Mar Ibern va entrar per Bankolé a 1:31, amb la màxima gironina després del triple de Parra (10-18). L’Ensino sobrevivia des del triple (5-7, 8-11 i 14-18), mentre que les grogues es mantenien al davant amb la seva fiabilitat de 4,6 m (8/10 en el primer quart amb els dos que falla Sykes). Tolo va obrir i tancar un 0-8 en el segon quart amb les dues nord-americanes de fil conductor (16-26), mentre que Labuckiene a 1,4 segons va rescatar l’atac gironí (31-36) amb el seu primer triple del curs en la lliga, el segon després del que va fer el 21 de març de fa dos anys quan l’Uni va batre el rècord de la competició amb 20, en el primer partit després de caure a quarts de l’Eurolliga i amb totes les jugadores menys Laia Palau anotant de 6,75 a Zamora (71-109).

El triple d’Aliaga en l’últim instant va ser quan Bankolé fa el mal gest i, el tercer quart –amb el 0-11–, va acabar 41-51. Gardner va arribar als 20 punts amb 4 en el primer minut de l’últim quart i Labuckiene va enfilar la màxima (41-57), que Sykes recuperaria a les acaballes (56-72) abans que la falta d’Ibern servís a Roundtree per tancar el resultat.

L’equip ha sortit seriós, sabent que amb la defensa i el rebot podríem córrer. És un triomf important sobretot en l’aspecte anímic
Hem d’analitzar què passa amb les lesions; jo soc el primer responsable però no tot pot ser mala sort
Bernat Canut
2
triples
ha fet Labuckiene en l’LF: el del rècord d’un equip en un partit (20) fa quasi dos anys i el d’ahir