ACB

Emulant el seu ídol Harden

Bàsquet. ACB. Harding (41 punts) entra a la història del Bàsquet Manresa amb un partit de somni mentre persegueix el seu repte, que és jugar a l’NBA

Emular: Igualar o superar (algú) en alguna cosa. Això és el que intenta fer a cada partit Harding del que ell mateix reconeixia ahir que és el seu ídol: “El meu referent és Harden, salvant les distàncies. Tots dos som esquerrans i som juganers”. El partit de l’escorta nord-americà, que va arribar del Nymburg de la República Txeca aquest estiu, tenia fins ara 16,4 punts de mitjana a l’ACB. Sorgit de l’Universitat de Weber State, on és quart màxim anotador històric per davant de Damian Lillard (Blazers), no va ser draftejat i va veure frustrat el seu salt a l’NBA. L’estiu del 2022 va disputar la Lliga d’Estiu amb els Mavs i va fer 13,6 punts de mitjana en cinc partits, però no li va valer un contracte. Mentre espera complir el seu somni continua fent història i superant registres de llegendes del Bàsquet Manresa però també de l’NBA com George Gervin: “Dels anteriors rècords conec Gervin, Iceman. Ho va petar a l’NBA i no sabia que havia dut aquesta samarreta”.

El tècnic Pedro Martínez destaca la seva capacitat ofensiva, però sobretot les situacions que havia provocat el seu joc durant el partit: “No només pels punts que ha fet, sinó per les faltes que ha aconseguit, amb les faltes rebudes ha canviat el pla de partit de l’entrenador del Betis, ha hagut de fer coses i emparellaments que no tenia pensats, a banda dels cistellots que ha fet, no li hem d’esperar que sigui habitual però si amb la determinació que ho va fer i també amb l’energia defensiva que segurament també ho ha tingut perquè estava molt encertat”.

El rècord són 53 punts, el 1974, d’Ed Johnson

Els 41 punts de Harding són la màxima anotació del segle del Baxi Manresa i la cinquena de tota la història del club. A l’ACB el rècord el té Rolando Fazere (1987) amb 48 punts, el 1990 George Gervin en va anotar 43 i el mateix jugador el 1990 i Bryan Sallier el 1996 en van anotar 42. Rolando Fazer ja havia anotat 2 cops 41 punts. El periodista manresà i enciclopèdia del Bàsquet Manresa Xavier Prunès subratlla que per trobar el sostre de punts en la història del club manresà ens hem de remuntar al 1974, quan Ed Johnson en va aconseguir 53 punts en el partit de lliga al Vell Congost contra el Breogán (114-57). Prunès subratlla que el rècord “va ser el 14 de febrer del 1974”. “Una curiositat, el mateix dia del 0-5 del Barça de Cruyff al Santiago Bernabéu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)