Eurolliga

El Barça s’assegura l’accés a quarts amb el triomf contra el Panathinaikòs (74-88)

El Barça ha superat el Panathinaikòs (74-88) i s’ha assegurat l’accés als quarts de final de l’Eurolliga quan encara resten quatre jornades de la fase regular. L’equip blaugrana s’ha refet d’un mal inici (25-22) contra un rival que no s’hi jugava res i ha fet un pas endavant per assegurar-se el factor pista en els play-off. A partir del segon quart, ha pres la iniciativa, però no ha pogut rematar la feina fins al final. Nikola Mirotic, amb 26 punts, ha tornat a ser determinant.

En la posada en escena, l’equip blaugrana s’ha vist sorprès per un Panathinaikòs molt efectiu. El conjunt grec, liderat per Papagiannis, jugava amb molta confiança i comoditat davant les facilitats catalanes (23-12). Els triples d’Abrines i les esmaixades de Vesely han donat vida al Barça, que ha aprofitat les errades locals en els tirs lliures finals per escurçar diferències fins al 25-22 després d’una cistella de Higgins. La remuntada s’ha concretat a l’inici del segon quart amb un triple de Jokubaitis i dos tirs lliures de Kalinic (25-27). L’entrada de Da Silva havia elevat el llistó defensiu i el Panathinaikòs entrava en col·lapse. Entre un quart i un altre ha estat més de 5 minuts sense veure cistella. Dos tirs lliures de Lee han trencat la sequera, però els de Saras Jasikevicius havien agafat embranzida i s’escapaven de 7 punts (27-34). El conjunt grec reaccionava (33-34), però el domini del rebot ofensiu i dos triples de Tobey impulsaven l’equip català abans del descans (36-43).

Mirotic ha començat la segona meitat tocat per la vareta i amb 10 punts consecutius consolidava el domini blaugrana (39-53). El partit ha entrat en una fase d’intercanvi de cistelles, però una sèrie de pilotes perdudes pels blaugrana han facilitat la feina als locals que retallaven diferències i arribaven ben vius a l’últim quart (60-68). En l’últim període, el Barça no ha acabat de rematar el partit, però ha mantingut a ratlla les embranzides del seu rival (70-75). En els moments més delicats ha tornat a aparèixer la figura de Mirotic, tota una assegurança en el balanç ofensiu. Dos triples de Tobey i de Higgins han acabat de consumar la victòria.