ACB

El Manresa assalta el Girona a Fontajau (79-86)

Quarta derrota seguida del Girona, que perd amb el Baxi Manresa a Fontajau i veu com els del Bages se li acosten a dos partits (82-79 al Nou Congost) manant des de l’inici un duel català amb 5.098 espectadors. Els visitants, quasi sempre per davant, arribaven a guanyar de 12 al segon quart (19-31 i 21-33) i a l’inici de la segona meitat arraconaven els vermells amb un 2-13 (35-52, triple de Pérez). El 12-1 gironí amb 8 punts de Taylor al tercer quart 47-53 l’anul·lava el canell de Waczynski amb 9 punts. Colom des de 6,75 feia el 71-78 a menys de 4 minuts però els blancs no es deixaven sorprendre. Colom (18) i Robinson (16), màxims anotadors.

Vaulet des de la primera jugada situava els del Bages per davant i marxava amb 2 faltes a 6:04 havent anotat els 4 punts visitants (3-4, triple de Colom a 7:49). Els vermells no aconseguien anotar i fins que Taylor no entrava en calor anotat i assistint els d’Aíto no es posaven per sobre (8-6) en un primer quart que acabava amb empat a 12 amb el Manresa sense encert de lluny (0/10 i 1/8 el Girona).

Robinson obria el segon quart des de la cantonada (12-15) i Dani Pérez a tauler feia el segon triple blanc abans que Jou esmaixés a 7:14 amb Aíto demanant temps mort a la taula (14-22). Harding marxava a 6:21 havent situat la barrera psicològica amb l’addicional (17-27) i Jou amb el seu primer triple al tercer intent l’enfilava perquè pel Girona només anotava Colom (5 punts després del minut d’Aíto). Els primers punts de Gasol son de tir lliure, a 4:29 i després del segon temps d’Aíto: 21-31 (2/2). La tercera de Vaulet a 4:00 (24-33 2+1 de Garino) obre un petit parcial vermell amb els àrbitres traient de polleguera Pedro Martínez i la seva banqueta mentre Colom anotava 5 punts més (6,75 m i 4,6) per deixar el 33-39 a la mitja part.

La primera cistella de Gasol és a 8:38 per acabar el tercer quart, després d’un 0-4 i enmig d’un 2-10 que esmaixava Geben (35-49) i un 2-13 amb triple de Dani Pérez que obligava Aíto a aturar-ho amb 35-52 a 6:17. Gasol i Taylor agafaven galons en atac (42-53) i la tècnica a la banqueta visitant a 3:57 permetia lligar el 10-1 al nord-americà en la posterior possessió (45-53). Els triples d’Adam Waczynski (47-58 i 47-62) feien bo el temps mort de Pedro Martínez a 3:08, quan Figueras enfilava de tir lliure el 12-1 (47-53). El polonès amb tres tirs lliures a la falta de Fjelerup a 47.4 feia el 49-65 i Sorolla deixava el 54-66 d’ofensiu als tirs lliures fallats per Miletic.

El triple de Dani Pérez a 8 minuts (58-73) trencava l’intercanvi entre Miletic i Geben (4 punts cadascun) i el de Gasol a 5:40 (65-75) esperonava Fontaja. El president de tir lliure a 4:50 no fallava (68-75)però Ferrari a 4:07 tampoc (68-78) des de 6,75 m quan Colom ho acabava de fer. L’andorrà a menys de 4 i havent fallat dos tirs lliures es refeia de tres (71-78).

Robinson a menys de 3 dona un respir al Manresa entre dos triples fallats per Gasol i Harding en suspensió recuperava la barrera psicològica (71-82). Harding hi tornava i el triple de Taylor era maquillatge (74-84), com el de Hill (74-86)