NBA

Pau Gasol serà membre del Saló de la Fama de l’NBA

L’ex ala-pivot d’equips com Los Angeles Lakers, Chicago Bulls o Memphis Grizzlies és un dels sis elegits per a la cerimònia que se celebrarà l’1 d’abril

El català Pau Gasol, doble campió de l’NBA amb Los Angeles Lakers, figura entre els elegits com a nous membres del Saló de la Fama de l’NBA, segons avança aquest dimarts la cadena ESPN. L’NBA farà l’anunci oficial dels nous membres l’1 d’abril vinent durant la Final a quatre de l’NCAA a Houston (Texas). Segons el mitjà nord-americà, entre els elegits també hi ha Dwayne Wade, l’alemany Dirk Nowitzki, el francès Tony Parker i els entrenadors Becky Hammon i Gregg Popovich. La cerimònia se celebrarà el 12 d’agost a Springfield (Massacchussets) a la Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Gasol va disputar 18 temporades a l’NBA, amb Memphis Grizzlies, Lakers, Sant Antoni Spurs, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers. Novell de l’any el 2002, en temporada regular, el pivot espanyol va disputar 1.226 partits a l’NBA (1.150 d’ells com a titular) i va aconseguir 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps de mitjana per matx.

En la postemporada, Gasol va jugar 136 partits (122 partint des del quintet inicial) i va fer una mitjana de 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps. Aquestes xifres al llarg de 18 temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de l’NBA juntament amb altres noms molt destacats com ara Dirk Nowitzki, Tony Parker, Drazen Petrovic i Arvydas Sabonis.

Però més enllà dels números, Gasol també ha deixat empremta a l’NBA per moments inoblidables com la seva amistat amb el difunt Kobe Bryant o el memorable salt inicial davant del seu germà Marc en el partit de les estrelles del 2015.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)