Lliga femenina

El joc de les cadires

El títol de copa del Casademont fa disparar el preu de les places per a la pròxima Eurolliga: l’Spar Girona, l’Avenida o el València en queden fora

La gran esperança per a l’Spar Girona, divendres un cop eliminat de la copa, era que el Casademont no alcés el títol. Però les campiones són el conjunt amfitrió, que s’assegura la primera de les dues places que té la FEB per a la pròxima Eurolliga. La segona serà per al campió de lliga, o el finalista en cas que l’equip de Saragossa guanyi també el play-off pel títol el mes que ve.

Hi ha lloc per a un tercer equip, per la sanció de la FIBA als equips russos. Aquest any ja hi havia tres clubs de la FEB a la màxima competició continental. Això sí, l’Uni hi va accedir mitjançant la prèvia i malgrat tenir un millor rànquing FIBA que el València, que amb l’Avenida havent guanyat els dos títols (lliga i copa) tenia l’altra plaça com a subcampió de lliga, deixant l’Spar a les semifinals per segon cop.

Dels tres equips, l’Uni és el que fa més anys seguits que juga l’Eurolliga. Les taronges hi han debutat aquest curs. En l’anterior, van caure en la prèvia en un triangular en què hi havia el Bourges i l’Schio, el seu botxí també als quarts aquest març passat, mentre que les castellanes, que també van caure als quarts, no van disputar-la el 2019/20 perquè aleshores la FEB només tenia una plaça i la va ocupar el conjunt gironí, com a campió de lliga i obrint quatre temporades seguides al màxim nivell.

Més finals

La derrota de l’Avenida a Madrid abans de la copa permetia a l’Uni pujar al segon lloc de la classificació, amb els dos equips amb 21-6 i pels 2 punts de marge en l’average particular de l’equip gironí sobre el castellà (76-72 a Fontajau i 78-76 a Würzburg). Queden tres jornades, demà i els dos caps de setmana vinents, amb el València primer (23-4) i el Casademont quart (19-8). El dia 9 hi ha un València-Avenida i, amb els quarts i les semifinals a doble partit, la tornada a casa pot ser cabdal en el camí a la final, imprescindible per aspirar a les altres places en joc.

Patrocini

Sol·licitud a la FEB per fer un altre fitxatge

La lesió al menisc de la cama esquerra fa que Ornella Bankolé, que tot just ha disputat dos partits amb l’Uni, torni a jugar. Vista la precària situació de la plantilla, el club gironí ja es plantejava, abans de l’arribada de Ceci Muhate –juga en la plaça de María Araújo–, demanar a la FEB el vistiplau per fer una incorporació justificant lesió de llarga durada de la francesa. Una petició que el club va fer ahir de manera formal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)