Lliga femenina

L’Spar Girona venç clarament el Leganés en una exhibició de Laia Flores (83-57)

L’Spar Girona ha derrotat amb comoditat el Leganés (83-57), el penúltim de la lliga femenina i ja descendit, en el darrer partit a Fontajau de la fase regular i manté amb fermesa la segona plaça, que li garantiria el factor pista favorable tant en els quarts de final com en les semifinals de la competició. L’equip de Bernat Canut ha basat el seu cinquè triomf seguit en la bona actitud col·lectiva i la gran primera part de Laia Flores (44-22), que ha anotat 20 punts en dos primers quarts per emmarcar i ha acabat el partit amb 23, amb una sèrie de 5/5 en triples, 8/12 en tirs de camp, 4 rebots, 3 assistències i 25 de valoració. Brittney Sykes ha fet 17 punts (24 de valoració).

L’encert de Flores, amb 10 punts en el primer quart amb dos triples (2/2), i la velocitat de Sykes (6 punts) han permès a l’equip de Bernat Canut tancar el primer parcial per davant contrarestant les bones accions de la base visitant Houser i i la superioritat sota els cèrcols de la pivot haitiana Pierre Louis (8 punts). Un triple de Parra en el darrer atac local ha situat la màxima diferència per a les gironines en el primer quart (23-17). El festival de Flores ha prosseguit en el segon acte amb un triple (3/3) i una de dos (28-19), esmicolant la zona rival. Parra s’ha sumat a la festa amb un altre triple (31-19). Dos tirs lliures de Ribas i una cistella fàcil de Labuckiene assistida per Flores en una ràpida transició han obligat al tècnic visitant a demanar temps mort (35-19) perquè el partit se li esmunyia. Flores ha entrar fins a la cuina en una gran acció personal (37-19) i, en l’atac següent, ha clavat el seu quart triple (4/4): 40-19. La base de l’Uni duia 20 punts i faltaven 5 minuts del segon quart. Canut li ha donat descans i el públic s’ha aixecat dels seients per aplaudir-la. El resultat a la mitja part ha estat de 44-22.

El 5/5 en triples de Flores i una cistella de Tolo han establert la màxima diferència (55-29). El Leganés ha reaccionat a partir de Koenen –8 punts seguits amb dos triples– i ha rebaixat el marge fins als 19 (55-36). Una reacció estèril i sense cap convicció: 7-0 de parcial (62-36). El tercer quart ha finalitzat amb 64-42. Els 13 punts en el quart de Koenen han frenat la sagnia visitant.

El darrer període no ha alterat la dinàmica i l’Spar Girona ha segellat el triomf amb comoditat, tot i que amb 74-53 a 3:58 del final i un excés de relaxació, Canut ha aturat el partit amb l’objectiu d’acabar-lo amb les millors sensacions possibles. El temps ha tingut efectes positius.