Lliga femenina

L’Spar Girona, molt superior

Bàsquet. Lliga Femenina. L’equip de Bernat Canut trenca el partit en el primer temps a partir de la inspiració de Laia Flores, que dinamita la defensa del Leganés i signa un 5/5 en triples

Spar Girona 83 Leganés 57

SPAR GIRONA:Flores (23), Tolo (7), Sykes (17), Muhate (6) i Gardner (14) –equip inicial–; Parra (8), Labuckiene (6), Ribas (2) i Ibern. 23/46 de dos. 8/18 triples (5 Flores, 2 Parra), 13/16 tirs lliures. 41 rebots (11 Tolo, 8 Muhate). 18 assistències (4 Gardner, 3 Flores, 3 Tolo, 3 Ribas). 117 de valoració (25 Flores, 24 Sykes).INNOVA-TSN LEGANÉS:Koenen (18), Lezin, Houser (11), Jankovic (8) i Louis (14) –equip inicial–; Sánchez (4) i Garcia (2). 20/47 de dos. 3/17 triples (2 Koenen). 8/10 tirs lliures. 27 rebots (7 Koenen, 5 Louis). 11 assistències (5 Houser), 43 de valoració (22 Louis, 17 Koenen).PARCIALS:23-17, 21-5 (44-22); 20-20 (64-42) i 19-15 (83-57).

L’Spar Girona va derrotar amb comoditat el Leganés (83-57), el penúltim de la Lliga Femenina i ja descendit, en el darrer partit a Fontajau de la fase regular i manté amb fermesa la valuosa segona plaça. Avui, el líder, el València, rep l’Avenida, tercer i rival directe en la lluita per obtenir-la. L’equip de Bernat Canut va basar el seu cinquè triomf seguit en la gran primera part de Laia Flores (44-22), que, inspiradíssima, va anotar 20 punts en dos primers quarts per emmarcar i va acabar el partit amb 23, amb una sèrie de 5/5 en triples, 8/12 en tirs de camp, quatre rebots, tres assistències i 25 de valoració. Brittney Sykes va fer 17 punts (24 de valoració) i també va completar un partit notable en un duel de poca rotació en què l’oxigen de les jugadores del planter Ribas i Ibern va ajudar a desequilibrar la balança física.

L’encert de Flores, amb 10 punts en el primer quart amb dos triples (2/2), i la velocitat de Sykes (6 punts) van permetre a l’equip de Bernat Canut tancar el primer parcial al davant contrarestant les bones accions de la base visitant Houser i la superioritat sota els cèrcols de la pivot haitiana Pierre Louis (8 punts). Un triple de Parra en el darrer atac local va situar la màxima diferència en el primer quart (23-17). El festival de Flores va prosseguir en el segon acte amb un triple (3/3) i una de dos (28-19), esmicolant la zona rival. Parra es va sumar a la festa amb un altre triple (31-19). Dos tirs lliures de Ribas i una cistella fàcil de Labuckiene assistida per Flores en una ràpida transició van obligar el tècnic visitant a demanar temps (35-19). Flores va entrar fins a la cuina en una gran acció personal (37-19) i, en l’atac següent, va clavar el seu quart triple (4/4): 40-19. La base de l’Uni acumulava 20 punts i faltaven 5 minuts del segon quart. Canut li va donar descans i el públic es va aixecar dels seients per aplaudir-la.

El 5/5 en triples de Flores i una cistella de Tolo van establir la màxima diferència ja en el tercer quart (55-29). El Leganés va reaccionar tímidament a partir de Koenen –8 punts seguits amb dos triples– i va rebaixar el marge fins als 19 (55-36). Una reacció estèril i sense cap convicció: 7-0 de parcial (62-36). El tercer quart va finalitzar amb 64-42. Els 13 punts en el quart de Koenen van frenar la sagnia visitant. El darrer període no va alterar la dinàmica i l’Spar Girona va segellar el triomf amb comoditat, tot i que, amb 74-53 a 3:58 del final i un excés de relaxació, Canut va aturar el partit amb l’objectiu d’acabar-lo amb les millors sensacions possibles.

L’equip ha sortit amb energia i hem desgastat el rival en el primer quart i hem obert en el segon, amb una dinàmica positiva
Hem fet rotacions i el partit ha sigut molt positiu en l’àmbit emocional. Anirem a la Seu a guanyar