Més bàsquet

Salt és la seu aquest cap de setmana de la final a quatre del català júnior femení

El Bàsquet Girona U18, el Barça CBS A, el Farmàcia 1925 Femení Sant Adrià A i el Control Group UE Mataró Femení Maresme seran els equips participants dissabte i diumenge en la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Femení Preferent 2022-23, que es celebrarà al Pavelló Municipal d’Esports de Salt.

La competició està organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb la coorganització de la Representació Territorial de Girona de l’FCBQ, la col·laboració del CB Salt i el suport de l’Ajuntament de Salt. Dissabte 15 d’abril al matí serà el torn de les semifinals, a les 10h i a les 12h. Els guanyadors de les semifinals accediran a la Final, prevista per a les 12h del diumenge 16 d’abril, mentre que els perdedors es jugaran l’accés a l’estatal en el matx pel 3r i 4t lloc, a les 10h.

La primera plaça per a la Final la buscaran el Barça CBS A i el Farmàcia 1925 Femení Sant Adrià A. El conjunt santfeliuenc es desplaça a la localitat saltenca com a segon classificat, amb un balanç final de 10 victòries i 4 derrotes. A les files adrianenques, les liles han atansat la fase final com a terceres classificades, amb un total de 8 triomfs i 6 desfetes. Judit Valero, amb 12 punts de mitjana, i Júlia García, amb 9, lideren l’ofensiva d’unes blaugrana que han esdevingut la millor defensa de la 2a fase, encaixant un promig de 45 punts. Per la seva banda, les exteriors Esther Rodellar (12 punts) i Alejandra Valsera (9 punts), i la pivot Aminata Mamoudou (9 punts), han comandat un bloc del Ricart, que acredita 57 punts per xoc, que aspira a tornar a guanyar una competició que va alçar per darrer cop al 2019. El Barça CBS, actual campió de la categoria, s’ha emportat els quatre precedents d’aquesta temporada.

En el segon partit de semifinals, a les 12h, hi entraran en joc el Bàsquet Girona U18 i el Control Group UE Mataró Femení Maresme. El combinat gironí ha liderat la segona etapa competitiva i arriba com a líder, amb un cartell general d’11 guanys i 3 ensopegades. Pel que el quadre mataroní, les grogues s’han classificat en quart lloc, amb un bagatge equilibrat de 7 victòries i 7 derrotes. Acreditant 60 punts per encontre, i com atac més potent d’aquesta Final a Quatre, les vermelles, que han vençut en tres dels quatre duels directes a les del Maresme, compten amb la màxima anotadora de la categoria, Claudia Acín (18 punts), juntament amb una destacada Marina Melero (11 punts). A la rotació de les unionistes, que volen el segon bitllet en tres cursos cap a l’estatal júnior femení, hi sobresurt l’exterior Daniela López (12 punts), i les bases Paula Tirado (10 punts) i Nina Padrosa (9 punts), com a trident de referència.

Els tres primers jugaran el campionat d’Espanya que es farà a Huelva, Aljaraque i Punta Umbría, del 30 d’abril al 6 de maig de 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)