Eurolliga

Saras: “No sé quin serà el meu futur quan acabi contracte”

L’entrenador del Barça, Sarunas Jasikevicius, ha explicat en una entrevista concedida a EFE que no sap quin serà del seu futur quan acabi el contracte que el vincula a l’entitat blaugrana fins al final de la present temporada, ja que encara no ha parlat d’això des de començament de curs amb el club. “No ho sé. Això del futur és impossible de parlar sense haver parlat (amb el club). Nosaltres no hem parlat en tota la temporada, llavors parlar ara d’això no té cap sentit”, ha assegurat el tècnic lituà en una conversa en la que ha repassat la progressió i els desafiaments de l’equip català en portes del tram decisiu de l’any.

Jasikevicius finalitza el seu compromís amb el Barça a finals d’aquesta temporada, tot i que hi ha una clàusula de renovació automàtica en el cas de conquerir l’Eurolliga. Fa uns dies, Josep Cubells, directiu responsable del bàsquet blaugrana va afirmar: “La voluntat és que continuï perquè és un entrenador que ha de fer època”.

Assentat a Barcelona

“Sempre he estat molt a gust a Barcelona i a Catalunya. És com la meva segona casa, però també estava molt a gust a Tel Aviv i a Atenes, allà on anava. He tingut molta sort d’anar a bons llocs. En aquest sentit sóc una mica gipsy em deien molts: “A tu et semblen bé tots els llocs?” Sí, estava feliç”.

“També vam arribar bé a la Final a Quatre de Colònia i a la de Belgrad, però juguen els quatre millors equips d’Europa i només són 40 minuts. És molt difícil. L’any passat vam jugar un bon bàsquet quan vam estar sans. Aquest any no vam començar bé, però per raons de pes. No teníem Mirotic, hem dosificat Higgins i Satoransky estava en ple procés d’adaptació. I tot i així sempre vam estar entre els quatre primers d’Europa”.

Satoransky

“Per mi la gran diferència de l’equip que érem al principi de la temporada respecte al que som ara és Satoransky. Fins i tot amb el retorn de Mirotic. El bàsquet modern depèn tant del base que quan Satoransky està bé som un equip molt difícil de guanyar”.

Fidel a la seva personalitat

“Sembla que tota l’estona hi hagi conflictes, que sí que existeixen, però si explico les coses tranquil·lament no interessa a ningú. Interessen les esbroncades i la polèmica. Si els dic als nois que tots han estat molt bé, han fet això que havien de fer i han de seguir així, sortirà als mitjans? No, perquè no interessa a ningú”. “Estic parlant molt amb mi mateix. Em dic: “Hi ha molta càrrega de partits, estigues tranquil amb els nois”... Però comences a perdre el partit i el millor sempre és ser tu mateix, perquè si t’ho guardes tot a dins, quan explotis, serà el triple. Cadascú ha de ser com és”. “Cada any penso que necessito ser una mica menys exigent, però amb mi mateix abans que res. Per mi, perdre un partit és un desastre total. Des de molt jove no puc perdre un partit. Amb els anys et gestiones una mica millor i també l’equip, de vegades els entenc, però fins a quin punt podem excusar-nos que hi ha molts partits?, i llavors, al següent, una altra vegada està bé perdre?, quan entres en aquesta dinàmica... Tots hem de saber que la paraula perdre aquí no pot existir”.

La millor plantilla que ha dirigit al Barça

“És molt difícil millorar la plantilla de la temporada 2020-2021, amb Higgins sa, Gasol i tothom un parell d’anys menor. El que va fer el Pau per al nostre vestidor i per a mi com a entrenador, per com transmet les coses, va ser important i Higgins tant de bo pugui tornar a fer el que feia fa dos anys, perquè era un jugador que podia anar mig caminant durant dos quarts i quan feia un click en l’últim quart era molt especial. Ens solucionava partits”.

Els problemes per matar els partits

“Hem millorat, però no hem de mentir. Cada equip té problemes. No existeix l’equip perfecte, ni a l’NBA ni a Europa. Sempre hem tingut el problema de tancar els partits i això de vegades es paga, perquè quan estàs jugant al nivell més alt a Europa contra un equip del teu estatus has de matar els partits. No pots regalar, sobretot al final, i hem tingut problemes en això. Estem parlant molt i pots fer molt poc. Cal seguir mantenint aquesta concentració i fam per tancar partits. Crec que hem millorat”.

EL Zalgiris no regala res

“Primer cal entendre qui és aquest equip, perquè sembla que no se’l respecta tant com a altres. Si l’Efes, Milan, Fenerbahçe, València i Baskonia et semblen molt bons rivals, el Zalgiris ha estat per sobre d’ells en una temporada en què han perdut el seu millor jugador (Keenan Evans), tenint l’entrenador i l’equip nous”. “Jo els conec a tots. Conec l’entrenador molt bé, l’afició. Per mi no és difícil valorar-los, però veurem per a l’afició del Barça i, el més important, per als nois. Són ells els que han d’estar mentalment preparats per enfrontar-se a un equip que és com el Bayern dels darrers anys, que no et regala res, on tothom està disposat a morir per la samarreta”. “Sembla que no té superestrelles, però estadísticament és l’equip de l’Eurolliga que juga millor els últims cinc minuts. Quan vaig veure aquesta estadística em va semblar una bogeria. Com ho fa? Nosaltres intentem donar-li la pilota als nostres millors jugadors. Al llarg de 34 partits, ells s’inventen sempre algun tir -i si fallen, agafen el rebot- i guanyen en els últims cinc minuts com ningú. Que perden Keenan Evans, que estava jugant una gran temporada i segurament seria jugador d’NBA “Doncs canvien les coses i ho reemplacen. Això per a mi es mereix el màxim respecte, encara que ja ho tenien abans perquè conec la gent del club”.

L’Eurolliga, el gran objectiu

“Clarament és la il·lusió de tots, però cal saber gestionar-ho i anar partit a partit. Per mi és més fàcil. Jo sempre vaig pas a pas, ja siguin entrenaments o partits. Intento reaccionar al que passa i així construir a partir de cada quart de cada partit. Anar a poc a poc és la mentalitat. Que aquest any la Final a Quatre es disputi a Kaunas no importa. Fins i tot a Dubai estaria encantat de guanyar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)