Eurocopa

El Joventut perd contra el Gran Canària (89-86) i la final europea s’escapa

Els badalonins han disposat d’un triple en els últims segons per empatar la semifinal

El Joventut ha perdut contra el Gran Canària (89-86) i s’ha quedat fora de la final de l’Eurocopa. Els badalonins han tingut possibilitats fins els darrers segons i han tingut un triple per empatar aquesta semifinal a un sol partit a la pista dels canaris, però al final han estat superats per només tres punts. L’entrenador del Gran Canària, Jaka Lakovic, ha tornat a deixar fora d’Europa a la Penya. L’any passat ho va fer com a tècnic del Ratiopharm Ulm. Lakovic va ser entrenador ajudant de Carles Duran a la Penya fa 4 anys.

Els dos equips han iniciat la semifinals amb nervis i imprecisions en atac, i els verd-i-negres s’han avançat amb un 0-4. El Gran Canària i el Joventut tenien problemes per anotar i els primers deu minuts han estat d’anotació baixa (18-15). En l’inici del segon període els illencs s’han distanciat de nou punts (26-17), però un temps mort del tècnic Carles Duran ho ha aturat, i Feliz ha començat el seu recital particular anotant nou punts seguits i s’ha tornat a entrar en el partit (28-26). La Penya ha continuat millorant el seu joc i s’ha posat un parell de copa un punt per sobre, arribant al descans amb un punt de marge, 42-43.

En els primers minuts de la segona meitat el Joventut s’ha situat tres punts per sobre, però el Gran Canària ha donat la volta al partit, ha començat a dominar i amb un parcial de 8-0 s’ha tornat a situar amb nou punts d’avantatge al final del tercer quart, 65-56. Nova revifada de la Penya i novament s’ha apropat en el marcador en l’inici dels darrers deu minuts. Els badalonins han estat entre tres i cinc punts per sota, però han desaprofitat bones accions d’atac i tirs lliures i els canaris ho han aprofitat per tornar a escapar-se en el marcador fins els nou punts de marge (79-70) a dos minuts i mig del final. Els homes de Carles Duran han continuat lluitant i creient en les seves possibilitats i han arribat a un sol punts (87-86) amb un triple de Parra a falta de sis segons. Després de dos tirs lliures dels locals la Penya ha disposat d’un triple per empatar, i ha fallat, i ha quedat eliminada en la semifinal per 89-86.