ACB

Gran triomf del Baxi Manresa (87-82) que l’apropa a la permanència

Ha dominat durant gairebé tot el partit al València, però al final ha patit

El Baxi Manresa ha fet un gran pas cap a la permanència al guanyar per 87-82 el València en un partit que ha dominat i que ha hagut de lluitar molt en els darrer minuts. Els manresans han arribat a guanyar de dotze punts en l’inici dels darrers deu minuts, però els valencians han lluitat per la victòria i a quatre segons del final s’han situat a només tres.

Robinson amb 22 punts, Badio amb 19 i Harding amb 18 han liderat l’equip.

Els Manresa ha iniciat el partit molt centrat i ràpidament s’ha avançat de cinc punts (10-5) i ha arribat a la màxima avantatge de nou (22-13) a tres minuts del final del primer quart. A partir d’aquí, però s’ha encallat en atac, ha perdut pilotes i el València amb un parcial de 0-10 s’ha posat per davant al final del primer període (22-23). En el segon minut de la represa Waczynski ha caigut malament després d’una falta, s’ha fet mal al genoll dret i ha necessitat ajuda per sortir de la pista i anar als vestidors. Robinson –16 punts al descans–, ha mantingut als manresans amb un marcador ajustat i Badio amb sis punts seguits ha portat el marcador al 44-36 al descans.

La bona dinàmica del Manresa ha continuat en el tercer període en el que ha destacat Harding amb 9 punts i s’ha arribat a onze punts de marge (63-52) a un minut del final del tercer quart. La diferències s’ha ampliat a dotze punts en l’inici del quart període (69-57) i el València ha intentat reaccionar per tornar a entrar en el partit i ho ha aconseguit. Els darrers minuts han estat molt emocionats i amb nervis, els valencians s’han situat a tres punts, però el Manresa s’ha emportat el triomf per 87-82.