Lliga femenina

Un equip nou de cap a peus

Fabián Téllez torna a la Lliga Femenina per dirigir el Cadí la Seu, que només disposa de tres jugadores de la plantilla del curs passat

El Cadí la Seu aposta per Fabián Téllez (Barcelona, 1972) perquè sigui l’entrenador de l’equip la temporada que ve, marcada per l’obligada reestructuració del Sedis producte de la retallada pressupostària al club de l’Alt Urgell. Només tres jugadores de l’equip que va acabar sisè la Lliga Femenina s’hi queden i s’han hagut de fer vuit incorporacions. De totes, Anna Palma (Bembibre), que torna a casa després de tres temporades, i Carmen Grande (Casademont Saragossa) són les úniques que jugaven en la categoria a la qual Téllez havia entrenat, abans, el Femení Sant Adrià i el Mann Filter.

“Suposa tot un repte tant per a l’equip com per al club, que ha vist reduït d’una manera significativa el pressupost a l’hora de confeccionar la plantilla amb l’afegit d’haver perdut l’eix de jugadores estatals que ens permetia ser molt competitius: Peña, Bahí, Raventós, a més de la referència interior amb Tunstull”, afirma l’entrenador sobre la temporada que ve, en què el club jugarà l’Eurocopa. El barceloní torna al bàsquet femení després de la seva experiència al filial del Baskonia, amb el qual va pujar a la LEB Plata la temporada 21/22 i on el curs passat era destituït quan tenia 1-6 de balanç. El seu primer projecte en la categoria va ser amb el Sant Adrià el 2017/18, amb el qual va disputar la copa. Aquell any també va ser el seleccionador català contra Montenegro i, a l’estiu, iniciava una etapa de dues temporades al Mann Filter Casablanca, al qual classificava per al play-off a la primera. La seva incorporació al Barça per entrenar el júnior masculí el 2020 i la seva aventura a Vitòria són les seves últimes experiències a les banquetes. Téllez, que ahir feia 51 anys, signa per una temporada amb opció a una altra.

“Tenim un grup majoritàriament nou, amb poca o cap experiència en la lliga, molt jove, que necessitarà temps per poder trobar la seva millor versió”, adverteix el tècnic, amb més reputació en les categories de formació que en el professionalisme. “Ens cal tot el suport d’una afició, que sempre ha demostrat ser molt conscient de la nostra realitat, i molta paciència per part de tots”, hi afegia apel·lant a l’afició del Sedis i al factor Palau.

EL PROTAGONISTA

L’equip és conscient de la seva realitat i continua sent molt ambiciós. Estem il·lusionats per començar
Fabián Téllez
Bases
Elisa Ramette (*) 1,77 m, 1998
Carmen Grande 1,75 m, 1997
Escortes
Cameron Swartz 1,80 m, 2000
Zoe Hernández 1,77m, 2001
Aleres
Júlia Soler (*) 1,81 m, 2001
Anna Palma 1,85 m, 2000
Sara Rún Hinriksdóttir 1,85 m, 1996
Aleres pivot
Montse Brotons (*) 1,87 m, 1998
Veronika Remenárová 1,86 m, 1997
Maggie Bair 1,91 m, 2001
Pivot
Sierra Campisano 1,94 m, 1997
Entrenador
Fabián Téllez (1972) (*) continua del curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)