Lliga femenina

La malastrugança creua l’Atlàntic amb Gardner

L’escorta de l’Spar Girona no està jugant a la WNBA per una lesió en un peu que la va obligar a passar per la sala d’operacions

El 2023 no està sent el millor any per a l’Spar Girona i, un cop acabada la temporada amb més mala sort pel que fa les lesions que es recorda, amb el cas d’Ornella Bankolé com a paradigma –venia per substituir Irati Etxarri, la segona de les tres lesionades de lligaments encreuats, i va jugar dos partits, el del debut i el següent en què es va fer mal al menisc–, Rebekah Gardner (1,85 m, 1990) és baixa indefinida en les Chicago Sky per una lesió en un peu que la va fer passar per la sala d’operacions. Inclosa en el cinc ideal de rookies la temporada passada, quan havia estat escollida l’MVP de la Lliga Femenina –aquest últim curs va formar part del millor cinc–, es va fer mal el 26 de maig en la derrota contra les Washington Mystics de Brittney Sykes (69-71) amb 4 punts, 7 rebots i 3 assistències en 24:07 de la jugadora, que tenia una opció de pròrroga en el seu contracte amb l’Uni que no va impedir que s’executés i 5, 7 i 4 en 28:29 del fitxatge que va debutar amb l’Spar Girona abans de Nadal, un mes després de deixar el Sopron.

James Wade, l’entrenador de les Sky, va dir en conferència de premsa que Gardner, a qui van haver de dur de la pista al vestidor, tenia una fractura. En el mateix partit, la també californiana Morgan Bertsch (1,90 m, 1997) es va fer una lesió al turmell. L’Uni va anunciar el fitxatge de l’alera-pivot, que ha de ser la segona extracomunitària de l’equip de Laura Antoja al cap d’una setmana (7 de juny). La tercera màxima anotadora de l’Eurolliga amb el Mechelen –17,3 de mitjana, al darrere de Megan Gustafson (22,6) amb qui la FEB compta per als Jocs després de la nacionalització exprés i Breanna Stewart (21,7)–, ja ha reaparegut i està acreditant 6,5 punts (44% triples), 3,3 rebots i 1,3 assistències. Diumenge va jugar 8 minuts en la derrota per 96-72 amb les Connecticut Sun de Rebecca Allen –el València l’ha tornat a fitxar– i DeWanna Bonner.

L’Spar Girona té des d’ahir obert el període per a les noves altes en la seva campanya d’abonaments, que llançava el dia 13, dimarts, i que té com a objectiu arribar als 3.000.

HA REAPAREGUT

Bertsch, fitxatge de l’Uni que també juga a les Sky, es va fer mal el mateix dia

CAMPANYA

‘Tu ets la nostra sort’ té obert des d’ahir el termini per als nous abonaments
Patrocini

El Barça CBS i aquest any a la Seu d’Urgell

El botxí de l’Spar Girona en les semifinals de la Lliga Catalana femenina –primera gran decepció del curs, amb el reconeixement a Laia Palau previst per a la final ajornat– i del play-off la temporada passada serà de nou el rival de l’Uni en el primer partit de la competició nacional, que es fa a la Seu i encara sense data amb l’últim campió com a amfitrió; que juga la semifinal contra el campió de la categoria Challenge, el Lima-Horta o la Penya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)