Més bàsquet

Que ho puguem repetir

FCBQ. Catalunya planta cara a l’Argentina de Campazzo amb un Nou Congost ple a vessar que supera la calor sufocant; Oriola deixa clar que està a un gran nivell, Ribas reapareix i Costa i Bassas brillen

Catalunya 88 Argentina 94

CATALUNYA:Costa (14), Ribas (11), Rabaseda (3), Vila (7), Oriola (15) -cinc inicial-, Jou (2), Nogués, Salvó (4), Gatell (4), Basas (14), Parra (8) i Pérez (6). 15/28 de 2. 11/36 triples (3 Bassas, 3 Costa, 2 Pérez, 1 Vila, 1 Oriola i 1 Parra). 25/30 lliures 45 rebots (7 Parra). 19 assistències (5 Pérez) i 88 de valoració (19 Oriola),.ARGENTINA:Campazzo (11), Redivo (21), Garino (8), Brussino (11), Caffaro (9) -cinc inicial-, Fjellerup (5), Corbalan (1=, Aaliya (4), Fernández (11), Truquet i Chapero (7). 21/42 de 2. 11/30 triples (6 Redivo, 2 Brussino, 1 Fjellerup, 1 Fernández i 1 Garino). 19/29 lliures. 42 rebots (7 Brussino). 18 assistències (9 Campazzo) i 94 de valoració (25 Campazzo).PARCIALS:15-21, 16-28 (31-49); 29-22 (60-71) i 28-23 (88-94).

Catalunya va convertir el Nou Congost de Manresa en una autèntica festa de reivindicació de país, de bàsquet català i plantant cara a l’Argentina (88-94). Els catalans no van pagar la manca de ritme tot i haver fet només dos entrenaments contra una Argentina que ja suma setmanes de concentració preparant el preolímpic. Campazzo i companyia van ser superiors durant bona part del matx, però els catalans van fer xalar de valent un pavelló ple a vessar amb una calor brutal. No van jugar ni Vildoza ni el blaugrana cedit al Bàsquet Girona Juani Marcos. Oriola va ser el millor amb 15 punts i demostrant que està en bones condicions físiques i de joc, deixant clar que tindrà equip sí o sí després de la seva etapa gironina i el seu pas per l’AEK d’Atenes. El de Tàrrega va ser secundat per Bassas (14) mentre el capità Ribas va reaparèixer després de tres mesos lesionat i ho va fer amb bones sensacions (10).

La selecció catalana va arrencar llançada (15-7) amb un Oriola anotant 8 punts seguits. Però els argentins, amb molt més ritme competitiu, van augmentar dues marxes i els de Pedro Martínez ja no els van poder seguir. Catalunya va encaixar un 0-16 (15-23). La renda va anar augmentant progressivament amb Campazzo al capdavant (21-39). Al descans, 31-49. En el tercer quart els catalans van reaccionar amb més intensitat defensiva i encert en el triple per posar-hi emoció (54-61). La igualtat es va mantenir fins al tram final quan Redivo, amb triples increïbles (19 punts), semblava sentenciar. Però un triple de Parra i un altre de Costa van donar emoció fins al final (88-92). El públic català va marxar amb el cap ben alt i orgullós de la seva selecció.

Àrbitre argentí “català”

Una anècdota va ser que un dels àrbitres, al costat de Jordi Aliaga i Alberto Baena, va ser Leandro Lezcano, que fa anys que viu a Catalunya, pertany al col·legi català i xiula en l’Eurolliga.

ELS VESTIDORS

És una evidència que Catalunya és una potencia mundial del bàsquet per tota la gent, clubs i tradició que hi ha al país
Pedro Martínez
SELECCIONADOR CATALUNYA
Tot i estar fora de ritme i haver-nos entrenat dos cops junts, hem competit contra una Argentina que ha estat dura
Pau Ribas
CAPITÀ CATALUNYA
No poden tornar a passar 18 anys per veure un altre cop la selecció. L’any vinent potser no perquè hi ha els Jocs, però el següent, sí
Ferran Aril
PRESIDENT DE LA FCBQ

‘Sold out’ en un Nou Congost a petar

L’afició catalana no va fallar després d’esperar 18 anys per veure un altre cop la Catalunya absoluta. El Nou Congost va viure un ’sold out’ –totes les entrades venudes– en un ambient espectacular. La gran afluència de public va fer que l’entrada no pogués ser ràpida i la gent va entrar a última hora amb cues. L’únic problema va ser l’alta temperatura dins del pavelló, que va obligar a deixar sortir el públic al descans. La temperatura a l’interior va arribar als 34 graus. L’afició argentina no va faltar a les graderies.

Parra i Ricky es concentren avui amb Espanya

Ricky Rubio va voler ser amb la selecció catalana tot i no rebre el permís de l’NBA perquè no era un partit oficial FIBA. Ricky i Parra es concentren avui amb la selecció espanyola de cara al mundial, el 25 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)