ACB

Ni fet expressament

El Barça-Penya el 24 de setembre, amb Joel Parra de blaugrana, marca l’inici de la lliga

La visita a l’Olímpic serà el 24 de març en la jornada 26, la de tots els derbis. Els clàssics, l’1 d’octubre a Madrid i el 7 d’abril al Palau

L’ACB té publicat el seu calendari 23/24, amb els dies i hores de tots i cadascun dels partits fins al Gran Canària-Girona del 10 de maig a Las Palmas (21.30 h), que tanca la jornada 33. L’última es definirà en funció de què s’hi juguin els equips i la primera té en Barça-Penya el partit de la jornada. Joel Parra (2,01 m, 2000) s’estrena com a local al Palau Blaugrana contra el club de la seva vida. Podria ser el segon cop que s’hi enfronti si els dos equips superen les semifinals de la Lliga Catalana per la Diada i es disputen el títol nacional el 12 de setembre a Lleida.

El primer partit d’un equip català, sensu stricto, és el València-Girona, amb el record del 104-69 de l’any passat que feia tocar fons els gironins –5a derrota seguida i la més àmplia– el dia que Aíto va apostar per la mixta de Pol Figueras (1,85 m) sobre Bojan Dubljevic (2,05 m) entre altres alternatives i els taronges van fer 20/38 triples. El Manresa també comença a fora i l’estrena al Nou Congost és amb el Madrid, que en la jornada 3 (1 d’octubre) rep el Barça en la tornada de Willy Hernángomez a la casa blanca i en la 4 va a Fontajau. L’últim partit d’abans de Nadal és el Joventut-Madrid (dia 23 a les 20.45 h), la setmana després que els verd-i-negres passin per Fontajau; i l’últim duel català del 2023, el 29 de desembre al Nou Congost amb la Penya de visitant (20.30 h).

L’esperada presència de Joel Parra amb el Barça a Badalona és el 24 de març en la jornada 26, la dels derbis –o duels de la màxima proximitat geogràfica possible–, el primer dels quals és el Girona-Manresa. És el cap de setmana de Rams i la darrera cita imprescindible del calendari és el Barça-Madrid. Serà el 7 d’abril, i al cap d’una setmana hi ha el Girona-Barça i el Madrid-Penya.

El Joventut-Girona del 21 d’abril (12.30 h) tanca el capítol de partits entre els quatre catalans, amb l’asterisc que suposa la presència de l’Andorra després d’un any en la LEB Or. El Barça a La Bombonera serà l’últim entre clubs de la federació catalana.

El primer títol és la supercopa amb el Barça a Múrcia (16 i 17 de setembre), la copa es fa a Màlaga del 15 al 18 de febrer i el play-off és des del 14 o 15 de maig fins al 17 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)